BDZ: Volimo Crnu Goru, ali ne na način kako nam to DPS odredi

Nosilac liste BDZ u Rožajama Hazbija Kalač kazao da se Rožajci "više ne daju prevariti", te da Bošnjaci sada imaju svoju partiju, "BDZ koja ih neće izdati"
95 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2014. 12:11h

"Istrošili su sve argumente pa simuliraju izbore poput borbe u areni. Dok šef sjedi i posmatra borbu, gladijatori se bore, i onaj koji pobjedi biće prvi do šefa. Ovo je još jedna prevara Bošnjaka i Rožajaca, kojom treba da se ostavi utisak da se nešto bira, a ustvari šta god da se izabere, ide na istu adresu", rekao je na završnoj konvenciji nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) u Rožajama Hazbija Kalač.

On je dodao da se Rožajci "više ne daju prevariti", te da Bošnjaci sada imaju svoju partiju, "BDZ koja ih neće izdati".

"Oni nam pokušavaju podmetnuti da smo protiv države. Neće im to proći jer mi volimo Crnu Goru ali ne na način kako nam to DPS odredi", kazao je Kalač.

Potpredsjednik BDZ Demir Hodžić je rekao da članovi te stranke nemaju dva dresa, jedan za Rožaje, drugi za Podgoircu.

"Mi nismo kao drugi iz redova bošnjačkog naroda, kojima samo smeće smrdi u Rožajama, dok im u Podgorici i drugim gradovima smeće ustvari miriše. Oni se kada šef svih šefova dođe ovdje u Rožaje, prave da ga ne poznaju, navlačeći tada dres drugoga tima. Međutim u drugim gradovima, odnosno, što je najvažnije, na državnom nivou ponovo oblače dres na kojem piše "zrelo naprijed"", rekao je Hodžić.

On je dodao da je "interesantno da im taj podgorički dres "zrelo naprijed" ne smeta, dok im je u Rožajama itekako tijesan".

"U Podgorici ih taj dres, po njihovom mišljenju čini građanima prvog reda i kao takvi, po njima građanski orijentisani, oni u Podgorici zaboravljaju naciju, vjeru, sjede u foteljama i ćute, i samim tim doprinose stagnaciji, odnosno nazadovanju Rožaja, a i Bošnjaka i svih naroda u Crnoj Gori", rekao je Hodžić.

Nakon konvencije, mladi OO BDZ su izveli preformans na gradskom trgu sa kojeg se uzdigao balon na kojem je bio ispisano broj jedan i BDZ.

Obzirom da se tako nešto prvi put dogodilo u gradu na Ibru, preformans je privukao veliku pažnju prisutnih.

Oni su istakli da je poruka je jasna, da je "BDZ stranka koja mami osmjehe djece i koja je sposobna i spremna da za tu djecu preuzme odgovornost".

Galerija

Bonus video: