Bečić u Sloveniji: Oživljavanje industrije je objektivna potreba crnogorskog društva

Demokrate su saopštile da Crna Gora mora ići u korak sa savremenom Evropom i svijetom, te usvajati modern standard iz oblasti ekonomije i industrijske proizvodnje
1148 pregleda 5 komentar(a)
Bečić sa Pavlinjekom, Foto: Demokrate
Bečić sa Pavlinjekom, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, posjetio je Gornju Radgonu u Sloveniji, gdje je boravio u radnoj posjeti, na poziv direktora kompanije "ROTO”, Štefana Pavlinjeka, saopštile su Demokrate.

Sastanku su, takođe, prisustvovali generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Boris Bogdanović, poslanik Danilo Šaranović i predsjednik Crnogorske, profesor Vladimir Pavićević.

"Kompanija ,,ROTO” predstavlja pravi primjer uspješne i savremene firme, prema najvišim evropskim standardima, koja je usmjerena na proizvodnju. O tome najbolje govori podatak da kompanija sadrži sve faze poslovnog ciklusa, od razvoja proizvoda do proizvodnje, preko marketinga, te prodaje i servisiranja. Konkretno, kompanija "ROTO" bavi se proizvodnjom komponenti za autoindustriju, nautiku, industrijske mašine, te dijelova koji imaju široku primjenu u ekologiji, građevinarstvu, poljoprivredi i sportu. Firma ima proizvodnju u četiri zemlje, dok prodaje preko 4.000 različitih proizvoda u čak 50 država širom svijeta", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Dodaju da su bez ikakve sumnje, Crnoj Gori "prijeko potrebni, ovakvi pozitivni primjeri, odnosno fabrike koje će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta."

"Efikasna ekonomija i dinamični razvoj privrede može se postiči samo vraćanjem proizvodnje na primarno mjesto. U tom cilju, potrebno je preduzimanje konkretnih mjera koje će dovijesti do obnavljanja proizvodnja i razvoja malih i srednjih preduzeća."

Demokrate su saopštile da Crna Gora mora ići u korak sa savremenom Evropom i svijetom, te usvajati modern standard iz oblasti ekonomije i industrijske proizvodnje.

"Oživljavanje industrije je objektivna potreba crnogorskog društva. Oživjeti industriju znači podstaći i iubrzati ekonomski rast i razvoj na održivoj, a ne fiktivnoj osnovi. Pokretanjem indusrijske proizvodnje promjenila bi se i struktura spoljnotrgovinske razmjene. Time bi naša zemlja postala pogodno tlo za primjenu inostrane tehnologije i znanja. Sa druge strane, iz nje bi izašlo što više proizvoda, više faza obrade i što više inovacija, poslovnih i drugih ideja koje bi afirmisale našu državu na regionalnom i međunarodnom tržištu. U društvu Ivana Pristovnika, eksperta za lokalnu samoupravu Slovenije i Štefana Pavlinjeka, vlasnika “ROTO”-a, Bečić je obišao i Međunarodni poljoprivedno-prehrambeni sajam Agra 2019. koji se održava u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji i slovi za jedan od najznačajniji poljoprivredno-prehrambenih sajmova u Evropskoj uniji i zemljama u okruženju. O značaju sajma u Gornjoj Radgoni govori, između ostalog, i činjenica da su na njemu prisustvovali svi evropski ministri poljoprivrede. Na kraju, delegacija Demokrata i Crnogorske izrazila je veliko zadovoljstvo menadžmentu kompanije na konstruktivnom dijalogu i prilici da se upozna sa savremenom firmom evropskog formata", zaključeno je.

Bonus video: