Bošnjačka demokratska partija pristupila Demosu

"Pored zajedničkog cilja transformacije cijele Crne Gore na principima istinske demokratije, prosperitetne ekonomije, pravne i pravedne države, poseban zajednički cilj u radu DEMOS-a će biti zaustavljanje ekonomskog urušavanja sjevera Crne Gore...", rekao je Avdo Gorčević
197 pregleda 17 komentar(a)
Avdo Gorčević, Miodrag Lekić, Foto: Demos
Avdo Gorčević, Miodrag Lekić, Foto: Demos
Ažurirano: 19.04.2015. 11:30h

Bošnjačka demokratska partija Crne Gore Avda Gorčevića pristupila je političkom subjektu Demos, koji je formirao Miodrag Lekić.

Kako se navodi u saopštenju, konstatovani su zajedničke vrijednosti i programski ciljevi na kojima se baziraju usvojena odluka i buduća saradnja.

Gorčević je naglasio da je ideološka i politička platforma kao i personalna vrijednost Lekića opredijelila BDPCG, njega lično kao i članstvo i simpatizere partije da svoju političku budućnost vežu za DEMOS.

"Sa te platforme učinićemo sve da se nekada za naše prilike snažna koalicija "Bošnjaci i Muslimani zajedno - jedno" ponovo okupi i svojom snagom, sada već u DEMOS-u, doprinese demokratskim promjenama koje ćemo uložiti za dobrobit Crne Gore. Pored zajedničkog cilja transformacije cijele Crne Gore na principima istinske demokratije, prosperitetne ekonomije, pravne i pravedne države, poseban zajednički cilj u radu DEMOS-a će biti zaustavljanje ekonomskog urušavanja sjevera Crne Gore i urgentnog zaustavljanja u poslednje vrijeme dramatično izraženog iseljavanja stanovništva zbog ekonomskog propadanja sjevera", rekao je Gorčević.

Lekić je izrazio zadovoljstvo pristupanjem BDPCG DEMOS-u izražavajući uvjerenje da će zajedničkim radom doprinijeti ostvarenju proklamovanih ciljeva DEMOS-a u interesu građana Crne Gore.

Bonus video: