Brajović se sastao sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o poitičkoj situaciji u Crnoj Gori, Sloveniji i regionu
337 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Igor Sljivančanin
Sa sastanka, Foto: Igor Sljivančanin

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije.

"Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo sjajnim odnosima između Crne Gore i Slovenije, te bogatom saradnjom između dvije zemlje u različitim oblastima, kojoj doprinosi i redovna parlamentarna saradnja na svim nivoima. Predsjednik se zahvalio za svu podršku koju nam Slovenija pruža na putu integracije u Evropsku uniju i naglasio važnost poštovanja pojedinačnih postignuća država kandidata. Dodao je da je Slovenija jedan od važnijih investora, te da odlične odnose dva parlamenta treba u narednom periodu staviti u svrhu dodatnog jačanja ekonomskih veza", saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjaž Nemec je potvrdio operedjeljenje Slovenije da se u pogledu integracionog procesa u potpunosti poštuje princip regate i naglasio da je Slovenija ponosna na sva postignuća Crne Gore na ovom polju, kao i zbog činjenice da smo ostvarili članstvo u NATO-u.

"Dodao je da je za Sloveniju Crna Gora faktor stabilnosti u regionu, te istakao da je Slovenija najbolji promoter ovog regiona u EU", saopšteno je.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o poitičkoj situaciji u Crnoj Gori, Sloveniji i regionu.

Sastanku su prisustvovali i članovi delegacije Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije, poslanici Monika Gregorčić i Nik Prebil i ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker.

Bonus video: