BS: Pred dolazak Markovića u Bar, policija provjeravala našeg aktivistu

"Apsurd da ne može biti veći! Reka Ličina je stanovnik Svetog Ivana, profesor u penziji koji je učio i vaspitavao generacije i generacije učenika, dobrovoljni davaoc krvi preko 70 puta, donator organa, predsjednik Odbora za izgradnju vodovoda koga su jednoglasno izabrali svi stanovnici naselja Sveti Ivan"
225 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2018. 15:44h

Predsjednik barskog odbora Bošnjačke stranke Munib Ličina objavio je danas da je prilikom nedavne posjete premijera Duška Markovića gradilištu vodovoda u naselju Sveti Ivan, istaknuti aktivista ove partije doživio neprijatnosti, a posredno i sam barski odbor BS. Ističući da rezultati lokalne uprave u Baru za kratko vrijeme postojanja koalicije DPS-SD-BS-PCG nijesu mogli biti postignuti bez međusobnog razumijevanja i uvažavanja svih koalicionih partnera, “te razumijevanja i podrške predsjednika Opštine dr Zorana Srzentića”, Ličina, koji je i član Predsjedništva BS, saopštio je da “na ovakav uspjeh, a posebno u svjetlu posjete premijera našoj opštini”, jedan detalj baca sjenku.

"Pred sam dolazak premijera na gradilište u Zaljevu, pripadnici MUP-a su zakucali na vrata porodične kuće Reke Ličina i u vrlo neprijatnoj situaciji iskazali da „imaju informacije“ da Reka Ličina sprema nekakav miting, “pobunu”, protiv premijera i njegove posjete Baru i Svetom Ivanu. Apsurd da ne može biti veći! Reka Ličina je stanovnik Svetog Ivana, profesor u penziji koji je učio i vaspitavao generacije i generacije učenika, dobrovoljni davaoc krvi preko 70 puta, donator organa, predsjednik Odbora za izgradnju vodovoda koga su jednoglasno izabrali svi stanovnici naselja Sveti Ivan, bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku ili neku drugu pripadnost, i koji je poslednjih deset godina proveo uglavnom boreći se za rešavanje ovog glavnog životnog pitanja, obilazeći sve nadležne i nenadležne u Crnoj Gori, samo da bi stanovnici ovog naselja dobili vodu", navodi Munib Ličina u saopštenju za javnost.

On je naglasio da je “nemoguće” da ovakva ličnost priprema protest i protivi se gradnji vodovoda i to na dan otpočinjanja radova.

"Ako je neko mislio da ovako omalovaži napore BS i njen doprinos izgradnji ovog vodovoda, sigurno se preračunao, jer svaki stanovnik ovog naselja zna koliki je doprinos BS rješavanju ovog pitanja i Reke Ličine kao člana Opštinskog odbora BS. Stanovnici Svetog Ivana, ili kako ga slučajno ili namjerno neko nazva Kambodža, dobro znaju, da su i u proteklih 40 godina bile i druge partije i koalicije na vlasti, a da osim lažnih obećanja pojedinaca i sijanja magle, ozbiljnog razgovora o ovoj temi nije bilo, a kamoli ozbiljnog rješavanja. Bošnjačka stranka je prvi put u vlasti i za to vrijeme je ovo pitanje i pokrenuto a biće i završeno. Uopšte, ne sumnjajući u dobronamjernost, apelujemo na pripadnike MUP-a da u svojim odlukama i „operativnim radnjama“, sa više ozbiljnosti i bolje procjene, pristupe analizi informacija dobijenih od raznoraznih izvora, kako bi sačuvali integritet i ljudsko dostojanstvo svakog građanina Crne Gore-naveo je predsjednik barskog odbora BS Munib Ličina.

On je dodao i da se BS od samog osnivanja zalagala za rješavanje vodosnbdijevanja kao glavnog životnog pitanja, “insistirajući na ravnomjernom razvoju i jednakom odnosu prema svim dijelovima opštine”, te d a je ulaskom u vlast dala prioritet izgradnji hidrotehničke mreže prema Zaljevu, Svetom Ivanu i Velikom Pijesku.

"Glavni projekat je završen 20. decembra prošle godine, kao i što smo obećali građanima. U međuvremenu je završena revizija projekta, izdata građevinska dozvola i početo sa izvođenjem radova. Sam početak radova obišao je i premijer i tom prilikom javno izjavio da garantuje završetak ovog veoma važnog projekta. Sredstva potrebna za realizaciju ovog projekta, u visini od 2.6 miliona eura u cjelosti su obezbijeđena-zaključio je Ličina.

Galerija

Bonus video: