CKM o dešavanjima u Beogradu: Poruke šovinizma koje su poslate, direktan su udar na crnogorsku suverenost

"Sigurni smo da ovakav čin vandalizma ne podržava ni jedan istinski srpski patriota, kojih nije bilo sinoć među okupljenom grupom građana ispred zgrade naše ambasade"
3390 pregleda 6 komentar(a)
Sinoć ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, Foto: Betaphoto
Sinoć ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, Foto: Betaphoto

Crnogorska kulturna mreža (CKM) saopštila je da najoštrije osuđuje "sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave na zgradi ambasade Crne Gore u Republici Srbiji."

Stotine huligana, navijača Crvene zvezde protestovalo je ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu tokom kog su ispaljivane vatromet rakete na zastavu Crne Gore. Zastava nije izgorela, iako je pogođena više puta. Ambasada Crne Gore je objavila da je zamijenila zastavu čiji su djelovi izgoreli.

"Vandalskim gestom od strane grupe građana je poslata šovinistička poruka našoj državi, njenim građanima. Poruke šovinizma koje su poslate su direktan udar na crnogorsku suverenost i direktan pokušaj miješanja u njene unutrasnje stvari. Sigurni smo da ovakav čin vandalizma ne podržava ni jedan istinski srpski patriota, kojih nije bilo sinoć među okupljenom grupom građana ispred zgrade naše ambasade", kazai su iz CKM.

Dodaju da je crnogorska zastava "izdržala i ubojitija zrna od sinoćnje pirotehnike, i izvojevala pobjede, kao što je sinoć."

Ona će se i dalje suvereno vijoriti na Istriveru i u Briselu među punopravim članicama NATO alijanse. Posebno ponosno će se vioriti na zgradi crnogorske ambasade u Republici Srbiji, jer naša država zbog svojih gestova nikad neće morati da pogne glavu pred Srbijom i njenim građanima. Molićemo se Bogu da oprosti šovinizam svima onima koji zarad sitnih ličnih interesa pozivaju da udari brat na brata, kum na kuma i komšija na komšiju. Ovo reagovanje na sšovinizam i mržnju prema našoj državi ćemo završiti porukom da je vječna Crna Gora, Živjela Srbija", zaključili su iz CKM.

Bonus video: