Članovi Glavnog odbora Demosa: Nismo znali šta će Danilović s potpisima

Danilović nije htio da komentariše povlačenje potpisa i navode da nisu znali koja je prava svrha inicijative
149 pregleda 70 komentar(a)
Miodrag Lekić, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Miodrag Lekić, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.07.2017. 06:29h

Četiri potpisnika inicijative Gorana Danilovića povuklo je svoj potpis zbog, kako su naveli, "dovođenja u zabludu povodom svrhe same inicijative", saopšteno je “Vijestima” iz Demosa.

Danilović i njegove pristalice prikupile su potpise 45 od 83 člana Glavnog odbora s ciljem održavanja vanredne izborne skupštine Demosa na kojoj bi se, između ostalog, birao i predsjednik stranke.

Prema statutu Demosa, vanredna skupština stranke održava se na zahtjev većine članova GO, a Danilović sada ima 41 potpisa.

"Samim tim, bučno najavljivana većina koja traži vanrednu skupštinu je nepostojeća,” kazao je juče izvor “Vijesti” blizak predsjedniku Demosa Miodragu Lekiću.

Savjetnica za politička pitanja i medije u Demosu Tina Raičević kazala je sinoć “Vijestima” da će rukovodstvo stranke, na čelu sa predsjednikom Lekićem, pomoći svim inicijatorima za regularno održavanje stranačkih organa, uključujući i vanrednu sjednicu.

Kazavši da nije upoznat, Danilović juče nije želio da komentariše odluke četiri člana GO i njihove navode da nisu znali koja je prava svrha inicijative.

"Vijesti" su ranije javile, pozivajući se na izvor blizak Lekiću, da pojedini nisu znali šta potpisuju i da sama inicijativa nije dostavljena svim članovima GO.

Iz drugog tabora su negirali da je bilo “selektivnog” prikupljanja potpisa.

Danilović i njegove pristalice optužuju Lekića da se stranka nalazi u dubokoj krizi, koja je dovela do marginalizacije stranke na političkoj sceni Crne Gore.

“Duboka stranačka politička kriza i organizacioni problemi sa kojima se suočava Demos u dužem vremenskom periodu, ukazuju da se nastala situacija može razriješiti samo održavanjem izborne skupštine. Evidentno je da organi Demosa ne funkcionišu i ne vrše svoja ovlašćenja u skladu sa statutom, kao i da se suočavaju sa opstrukcijom izazvanom nedostatkom koordinacije”, navodi se između ostalog u inicijativi.

Bonus video: