Damjanović: Bez međusobnog uslovljavanja u Kotoru, pružite manjinsku podršku - Vijesti.me
"OPOZICIJA MORA POKAZATI ODGOVORNOST"

Damjanović: Bez međusobnog uslovljavanja u Kotoru, pružite manjinsku podršku

Damjanović je naglasio kako svi koji učestvuju u pregovorima imaju veliku odgovornost da završe posao do kraja

Aleksandar Damjanović
Aleksandar Damjanović (Foto: Boris Pejović)

Član Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović istakao je da u Kotoru ne postoji raspoloženje opozicije da pruži manjinsku podršku njegovoj partiji i da, zbog važnosti formiranja opštinske vlasti, upravo takvu podršku da SNP. 

"Jedna od mogućih modela rješavanja ovoga u Kotoru je manjinska podrška SNP-u. Ako taj model ne igra, a očigledno ne igra iz onoga što su reakcije kolega iz opozicije, moguće da ako su animoziteti baš toliki u odnosu na SDP koji ste pomenuli da SNP da manjinsku podršku ostaloj opoziciji u Kotoru i da se formira opštinska vlast. To može biti urađeno u roku od 24 sata. Ako ne manjinska podrška SNP-u, onda SNP da pokaže da je, kao što je uvijek bio stožer opozicije, odnosno alternativa, da prostor drugima da se dogovore kao što je to počelo u Budvi", kazao je Damjanović u emisiji 'U Žiži' Televizije Novi. 

Damjanović je naglasio kako svi koji učestvuju u pregovorima imaju veliku odgovornost da završe posao do kraja.  

"Bez međusobnog uslovljavanja sa bilo koje strane, poštujući izborni rezultat i u mjeri izbornog rezultata učešće u lokalnoj samoupravi", smatra Damjanović.

Opozicija u Kotoru i Budvi, dodaje Damjanović, mora pokazati da je spremna da preuzme odgovornost i popravi stanje u ovim gradovima, a to bi, naglašava, bio dodatni impuls opoziciji na izborima koji se za dva mjeseca održavaju u Nikšiću. 

Ukoliko se u Kotoru i Budvi ne postigne dogovor, podvlači, opozicija će imati problem i sa Nikšićem, koji će se, zaključuje Damjanović, sistemom spojenih sudova širiti dalje.