Demokrate: Briselski plan utjerao strah u redove DPS-a, pustiti na slobodu predstavnike Prave

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da se zbog protesta protiv afere "Koverta" vode sudski postupci protiv predsjednika Demokrata i protiv predstavnika pokreta "Odupri se", a zbog protesta protiv afere "Tužilaštvo" hapse se opozicioni predstavnici
1670 pregleda 1 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Opozicija u Crnoj Gori nalazi se pod strahovitim pritiskom od strane svih struktura vlasti Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Briselski plan je utjerao strah u redove DPS-a, usljed kog gube kompas i reaguju na način svojstven diktatorskim režimima. Opozicionim poslanicima ukidaju plate, liderima opozicije podmeću afere i brojne funkcionere opozicionih partija prisluškuju i operativno obradjuju. Danas je na red došlo i hapšenje. Cjelokupna javnost je mogla vidjeti da aktivnost Marka Milačića nije imala elemente zbog kojih bi građanin trebalo da bude lišen slobode, uz nanošenje fizičkih povreda. Pozivamo vas da prestanete sa primitivnim napadima na opoziciju i da odmah pustite na slobodu predstavnike Prave Crne Gore", navodi se u saopštenju Demokrata.

Policija je danas oko 11:20 sati u centru Podgorice uhapsila predsjednika Prave Crne Gore, Marka Milačića, generalnog sekretara Prave, Vladislava Dajkovića, kao i članove te partije, Dijanu Drobnjak i Dragoja Vlahovića.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da se zbog protesta protiv afere "Koverta" vode sudski postupci protiv predsjednika Demokrata i protiv predstavnika pokreta "Odupri se", a zbog protesta protiv afere "Tužilaštvo" hapse se opozicioni predstavnici.

"Istovremeno, akteri afere "Koverta" i svih drugih afera slobodno se šetaju i zauzimaju prve redove na svim priredbama vlasti. Dakle, imamo situaciju u kojoj se vode sudski postupci protiv onih koji protestuju zbog afera, a nemamo ni optužnicu protiv onih koji su akteri afera. Ovakvo stanje se može zaustaviti samo promjenom vlasti, do koje ćemo doći oduzimanjem DPS-u iz ruku mehanizama manipulacija i elemenata zloupotreba. To treba da bude cilj i zadatak prema kome treba usmjeriti kompletnu opozicionu energiju", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: