Demokrate: Hapšenjima DPS bi da dovede do vanrednog stanja

"Đukanović želi da destabilizuje državu, da litije oboji partijskim bojama, da ih pokuša povezati sa bilo kojim političkim subjektom, kako bi otvorio prostor za još brutalniji obračun sa neistomišljenicima"
5544 pregleda 13 komentar(a)
.
.

Demokratska Crna Gora osudila je današnja hapšenja u Zeti.

Policija je jutros u Zeti izvršila pretres na 17 lokacija i uhapsila 16 ljudi, među kojima i Ratku Knežević, majku jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića.

"Nakon što pokušaji širenja mržnje i podjela među građanima, poslednjem diktatorskom režimu u Evropi nijesu pošli za rukom, odlučili su se na primjenu sile. Današnja hapšenja imaju jasno vidljiv i izražen cilj, a to je zastrašivanje građana koji nedjeljama unazad prisustvuju mirnim, dostojanstvenim, nadpartijskim i nadnacionalnim skupovima. Đukanović želi da destabilizuje državu, da litije oboji partijskim bojama, da ih pokuša povezati sa bilo kojim političkim subjektom, kako bi otvorio prostor za još brutalniji obračun sa neistomišljenicima i tako potražio izlaz iz sitacije u kojoj se njegova partija masovno osipa. DPS je zapravo u pobjedi građanske, prostojne i evropske Crne Gore, koja traži dogovor sa svim crkvama i vjerskim zajednicama, vidio svoj kraj", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da je postupanje policije pokazatelj "namjere DPS-a da hapšenjima podigne tenzije koje bi dovele do uvođenja vanrednog stanja u Crnoj Gori".

"Hapšenja građana i upadi policije pod punom ratnom opremom u njihove domove, pokazatelj su da je Đukanović ušao u poslednju fazu vladavine i da mu je jedino preostala primjena fizičke sile karakteristična za poslednje trzaje diktatorskih režima. Demokrate ostaju trajno posvećene očuvanju mira, sloge, multinacionalnog i multikonfesionalnog sklada, vladavini prava i bratoljublju među svim građanima Crne Gore. Stoga pozivamo nadležne da prestanu sa upotrebom sile prema građanima", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: