Demokrate Kolašin: Politička groznica koja trese DPS na državnom nivou, raširila se i na lokalne odbore

"Isto tako, ne bi bilo loše da i gospodin Milosav Bulatović ostane do kraja zasjedanja umjesto što bježi sa svake sjednice, jer, ipak se, ako ništa drugo mora pokazati pred novim opštinskim rukovodstvom sopstvene partije"
1253 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ažurirano: 09.09.2019. 17:36h

Kolašinski odbor Demokrata saopštio je da se politička groznica, prouzrokovana nemilim prihvatanjem Briselskog plana, koja uveliko trese DPS na državnom nivou, raširila i na lokalne odbore Demokratske partije socijalista.

"Otuda ne čudi što su majstori prevara iz DPS-a Kolašin, u nedostatku argumenata i činjenica, po starom dobrom običaju posegli za karikiranjem i izvrtanjem činjenica", saopšteno je iz kolašinskog odbora Demokrata.

Oni su reagovali na današnju izjavu kolašinskog DPS, u kojoj se navodi da Demokratama ne valja ono što valja građanima Kolašina.

"Naime, Demokrate su već jasno saopštile da nas raduje i da podržavamo svaki potencijalni događaj koji bi afirmisao Kolašin, pa tako i kandidatura Opštine Kolašin za organizaciju Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) 2021. godine. Međutim, ono što je DPS-u očito zasmetalo jeste što smo izrazili sumnju da aktuelna vlast, koja nije u stanju da cijelu sezonu sanira putnu mrežu i zakrpi rupe po gradu, nema kapaciteta da organizuje tako jedan veliki događaj", saopšteno je.

U saopštenju se navodi da je spisak lijepih želja jedno, a realne mogućnosti i kapaciteti sasvim drugo.

"Tako je put od kandidata do organizatora veoma težak i zahtijevan. Znamo da vam nije strano da građanima obećavate kule i gradove, ali nemojte obmanjivati građane Kolašina da je naš grad već unaprijed izabran za organizatora MOSI igara 2021. godine, jer i mi i vi dobro znamo da nije", saopšteno je iz kolašinskog odbora Demokrata.

Dodaju da osim toga, način na koji je zakazana sjednica lokalne skupštine odgovara svemu samo ne demokratskoj i parlamentarnoj praksi.

"Međutim, sa druge strane, žalimo, jer vas iz sjednice u sjednicu podučavamo elementarnim stvarima koje biste morali znati, a koje ne znate, iako ste novcem građana Kolašina plaćeni za njih. Takođe, po ko zna koji put ste pokazali da su brojne zloupotrebe i nezakonitosti jedini način djelovanja vaše partije i politike koju baštinite, pa na sve moguće načine pokušavate zamaskirati ono što ste obećali građanima Kolašina 2018. godine. Naravno, kao i mnogo puta do sada, od vaših obećanja nije ostalo ništo do spisak neispunjenih želja. Tako ste brigu o turističkim poslenicima i popunjenosti smještajnih kapaciteta pokazali ni manje ni više nego ukidanjem Tango kampa. Na kraju, nadamo se da će na prvoj narednoj sjednici lokalne skupštine vaši odbornici konačno uzeti riječ za govornicom kako bi se argumentima, a ne uvredama i prizemnim ponašanjem, čuo i njihov glas. Isto tako, ne bi bilo loše da i gospodin Milosav Bulatović ostane do kraja zasjedanja umjesto što bježi sa svake sjednice, jer, ipak se, ako ništa drugo mora pokazati pred novim opštinskim rukovodstvom sopstvene partije", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: