DF odgovorio Kalezić: Građanski klub nas opet brutalno napao

Predsjedništvo DF odgovorilo na navode iz autorskog teksta poslanice Jelisave Kalezić
87 pregleda 0 komentar(a)
Jelisava Kalezić, Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Jelisava Kalezić, Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2013. 07:33h

Podgorica - Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) saopštilo je da je “iznenađeno iznošenjem optužujućih i neistinitih stavova Jelisave Kalezić, u autorskom tekstu za nezavisni dnevnik 'Vijesti'” ocjenjujući da oni “neodoljivo liči na nivo brutalno vulgarnih napada na DF od strane nekoliko blogera koje Kalezić privatizovano naziva Građanski klub”.

Kalezić je u autorskom tekstu navela da je počelo sužavanje prostora za nestranački dio DF-a, kao i da je djelovanje Savjeta ovog opozicionog saveza polako anestezirano i marginalizovano od strane pojedinaca iz Predsjedništva DF-a.

Ona je kazala da je postojalo sve očiglednije da je nestranački korpus u DF-u bio dobrodošao tokom parlamentarne kampanje, ali ne i kao faktor konkretnog političkog djelovanja. Ona je kazala i da je za predsjedničku kampanju Miodraga Lekića, Građanski klub radio posebno, dijelom se samofinansirajući. Poslanica DF-a se u tekstu pita i da li je moguće da je aktivnost Savjeta i GK stvorila animozitet parlamentarnih stranaka u DF-u prema nestranačkom bloku?

“Kako, inače, objasniti da nije nađen primjeren način za finansiranje nestranačkog dijela DF-a”, navodi Kalezić uz podsjećanje da je građanski klub izašao iz DF-a i da sada radi kao nezavisna nestranačka grupa za društveni aktivizam.

Povodom ovih navodu Predsjedništvu DF-a je saopštilo da je “manipulacija najblaža riječ kojom mogu ocijeniti pomenuti pokušaj zbunjivanja građana i preusmjeravanja pažnje javnosti sa dramatičnih problema u kojima se nalazi parlamentarna većina i njena Vlada”.

“Nakon ovoga neočekivanog i brutalnog napada na DF, od strane dame kojoj je svojevremeno ukazana šansa i dato povjerenje da zastupa i kao poslanica našu, jedinstveno i strpljivo kreiranu politiku, preostaje nam da, upravo imajući u vidu i dignitet našeg Političkog savjeta i podršku brojnih nestranačkih ličnosti, na lokalnom i državnom nivou, ubrzo donesemo odluku kojom će ovako, nedopustivo ponašanje i javno blaćenje DF i njegovih organa, biti adekvatno sankcionisano”, navodi se u njihovom saopštenju.

Nakon toga će, dodaju oni, prepustiti građanima da sami zaključe o kojem stepenu neistine i obmanjivanja se radi.

“Vjerujemo da će istina najbolje razotkriti i motive zbog kojih se pokrenula ova ipak providna akcija baš u ovom trenutku kada DF, prema svim istraživanjima, bilježi jak uspon na političkoj sceni Crne Gore”, smatraju članovi ovog organa DF-a.

Pored Miodraga Lekića koji predsjedava Predsjedništvom, članovi ovog organa DF-a su funkcioneri Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Goran Danilović, Vladislav Bojović, Milan Knežević i Branko Radulović.

Oni su u saopštenju naveli i da će Građanski klub DF-a “poslije ove javno ofirane uzurpacije Kalezić i dvojice, trojice njenih saradnika u blaćenju DF-a na društvenim mrežama, nesmetano nastaviti svoje dijelovanje kao važna komponenta ovog opozicionog saveza”.

Bonus video: