DPS Kolašin: Na sjednici parlamenta demantovali smo Željku Vuksanović

Tvrde i da su joj ponudili da „podnese krivičnu prijavu protiv tog odbornika DPS, koji se, navodno, nelegalno uselio u stan“- navode u reagovanju
867 pregleda 1 komentar(a)
Kolašin
Kolašin

Iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) tvrde da su na sjednici kolašinskog lokalnog parlamenta demantovali odbornicu Socijaldemokratske partije (SDP) Željku Vukanović, koja ih je optužila da u stanove za socijalno stanovanje useljavaju svoje odbornike.

“ Na sjednici Skupštine opštine (SO) odbornica SDP i bivša predsjednica, koja za četiri godine mandata ništa za Kolašin i Kolašince nije uradila, ponudila je seriju optužbi prema DPS. To je njen način kreativnog učešća u radu opštinskog parlamenta. Iznijela je optužbu da se jedan odbornik DPS nelegalno uselio u stambenu zgradu. Na sjednici je je demantovana za tu optužbu.“ – navodi se u reagovanju DPS, na saopštenje SDP.

Tvrde i da su joj ponudili da „podnese krivičnu prijavu protiv tog odbornika DPS, koji se, navodno, nelegalno uselio u stan“. U saopštenju DPS navodi se da je „ odbornica Željka Vuksanović bila u pravu kada je kazala da se DPS priprema za izbore“.

„Kao ozbiljna partija, koja decenijama vodi Crnu Goru i koja će u narednim godinama usmjeravati Kolašin razvoju i prosperitetu, realizacija izbornih programa je trajni zadatak svih kadrova i partijskih organa DPS.Za izbore se pripremamo podižući kvalitet života naših građana,izgrađujemo nove infrastrukturne objekte,koristimo prirodne resurse i potencijale.Tako pobjedničke partije dolaze od povjerenja gražana, a ne kradjom glasova kako je pokušala da podmetne na jučerašnjoj sjednici odbornica SDP. „- tvrde iz OO DPS.

Oni Vuksanovićevu podsjećaju na „duđevinski izborni zaokret“ i da „nije reagovala kada je pozvana da navede bar jedan primjer izborne krađe DPS u Kolašinu“.

„Njene optužbe su isprazno politikanstvo bez argumenata. Refleksi majskog izbornog poraza iz 2018. godine još traju, pa se i dalje kao kvalitet vršenja vlasti pominje politikantska raspodjela lap-topova maturantima, neposredno uoči lokalnih izbora. Kakav je efekat bio tog demagoškog dara, vidjeli su kada su prebrojali izborne listice. Još nijesu shvatili da građani daju povjerenje, isključivo, onima koji kontinuirano rade na stvaranju boljih uslova života i ne razmišljaju kratkoročno i kampanjski.“- piše u saopštenju kolašinske DPS.

Kako tvrde iz te stranke, „ni konkretni, argumentovani, aritmetički izvještaj Dražavne revizorske institucije (DRI), koji je ukazao na nezakonito vršenje vlasti, na čijem čelu je bio SDP, nije uvjerio gubitnike da su vladali bez efekta“. Taj izvještaj je, navodi se u saopštenju, „pokazao i brojne nezakonitosti, od kojih bivša vlast ne može pobjeći“.

Bonus video: