"DPS-u stanovi i krediti sirotinji knjige za prvake"

"Građani koji prate sjednice Skupštine znaju koliko smo vremena potrošili ubjeđujući predsjednika i predlažući mu na koji način da preraspodjelom sredstava obezbijedi nedostajuća sredstva. Predlagali smo i da se odbije dio naknade odbornicima i dio primanja funkcionera ali nismo naišli na razumijevanje. Sjednice se tonski snimaju pa se uvijek možemo podsjetiti tih dijaloga", navodi se u zajedničkom saopštenju opštinskih odbora SNP, URA; UCG; SDP i Demokrata
1321 pregleda 4 komentar(a)
Bijelo Polje: Ilustracija
Bijelo Polje: Ilustracija

Raduje nas što na zvaničnom i nezvaničnom fb profilu Opštine Bijelo Polje i DPS-a, možemo pročitati informaciju da će Opština od naredne godine obezbijediti sredstva za kupovinu udžbenika za učenike prva četiri razreda osnovne škole”, navodi se u zajedničkom saopštenju opštinskih odbora SNP, URA; UCG; SDP i Demokrata, koje su potpisali dr Radosav Nišavić, Suada Zorojnić, dr Nikola Raosavljević, dr Adnan Striković i Marko Ljujić.

“Raduje nas i zbog činjenice da je predsjednik opštine ipak najavio da će popustiti pred zahtjevima opozicije u Bijelom Polju i povećati iznos budžetskih sredstava za ovu namjenu. Na drugoj strani nam je žao što smo propustili još jednu godinu da uradimo bar jednu ispravnu stvar više. Manje žalimo zbog toga što niste smogli snage da građanima kažete da se radi o ne tako davnoj inicijativi opozicionih odbornika koju ste do sada bez zadrške odbacivali.

Građani koji prate sjednice Skupštine znaju koliko smo vremena potrošili ubjeđujući predsjednika i predlažući mu na koji način da preraspodjelom sredstava obezbijedi nedostajuća sredstva. Predlagali smo i da se odbije dio naknade odbornicima i dio primanja funkcionera ali nismo naišli na razumijevanje. Sjednice se tonski snimaju pa se uvijek možemo podsjetiti tih dijaloga”, navodi se u saopštenju.

Ističe se, da su se iz vladajuće koalicije sada, nakon što su razni spiskovi dodjele novca i stanova "građanima prvog reda" ugledali svjetlost dana (opet zbog pritiska opozicije u državnom parlamentu i van njega) sjetili da najave da će nešto sitno obezbijediti i za ogromnu većinu građana kojima je, makar i tako mala, pomoć dobrodošla.

“Ali bez obzira na motiv, inicijativu prihvatamo sa odobravanjem i radošću. Stidljivo, ali u nedostatku inicijativa sa vaše strane, počeli ste da prihvatate naše prijedloge. Nadamo se da ćete ubrzo uvidjeti da su naše vizije neprikosnovene i kada su u pitanju strateški putevi razvoja Bijelog Polja. To bi anemičnu i sve manje stručnu vladajuću većinu jedino i moglo očuvati na vlasti.

Naravno biće još sjednica SO na kojima ćete nam morati objasniti kako to da nema novca da svi osnovci dobiju besplatne udžbenike. Moraćete nam odgovoriti i kada će doći na red druge teme i inicijative koje smo pokrenuli i predložili jer je bjelopoljska opozicija, kao śto vidite, složna”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: