Kemp: Velika Britanija spremna da pomogne i sarađuje sa Crnom Gorom po pitanju koronavirusa

Kako je saopšteno iz DPS-a, na sastanku su razmijenjene informacije o mjerama koje dvije države preduzimaju u okolnostima uslovljenim COVID-om19 i njihovoj refleksiji na ukupan društveni i ekonomski ambijent na nacionalnom i međunarodnom planu
4307 pregleda 10 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: DPS
Sa sastanka, Foto: DPS
Ažurirano: 17.03.2020. 14:38h

Velika Britanija pozdravila je mjere koje je Crna Gora uvela u cilju spriječavanja pojave koronavirusa, saopšteno je nakon sastanka političkog direktora Demokratske partije socijalista (DPS), Branimira Gvozdenovića i ambasadorke Velike Britanije u Crnoj Gori, Alison Kemp .

Kako je saopšteno iz DPS-a, na sastanku su razmijenjene informacije o mjerama koje dvije države preduzimaju u okolnostima uslovljenim COVID-om19 i njihovoj refleksiji na ukupan društveni i ekonomski ambijent na nacionalnom i međunarodnom planu.

Kemp rekla da je Velika Britanija spremna da pomogne i da sarađuje sa Crnom Gorom po pitanju koronavirusa.

Gvozdenović je istakao da bi od posebnog značaja za Crnu Goru bila pomoć u obezbjeđivanju zaštitne opreme u skladu sa zahtjevom Instituta za javno zdravlje.

Kako se navodi, sagovornici su razmjenili stavove i o drugim aktuelnim aspektima društveno političkog života u Crnoj Gori, akcentirajući aktivnosti na održavanje lokalnih izbora u Tivtu.

Gvozdenović je zahvaljujući na podršci koju Velika Britanije demokratskim i društvenim procesima u Crnoj Gori, informisao o aktivnostima DPS-a u susret predstojećim lokalnim izborima, koje se u novonastalim okolnostima sprovode uvažavajući mjere Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

Navodi se i da je Kemp pozdravila napore DPS-a u sprovođenju reformskih procesa i istakla da će Velika Britanija nastaviti da podržava usvajanje demokratskih standarda u svim oblastima.

Ističe se da se Kemp zahvalila DPS-u na spremnosti da po svim važnim pitanjima ostavi otvorena vrata za dijalog sa svim zainteresovanim subjektima, uključujući i proces izbornog zakonodavsta i Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Bonus video: