Đukanović čestitao Vučiću, a Vujanović Nikoliću Dan državnosti Srbije

60 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 14.02.2015. 19:46h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je srbijanskom premijeru, Aleksandru Vučiću, Dan državnosti – Sretenje. "Želim da izrazim posebno zadovoljstvo visokim kvalitetom i dinamikom naših međudržavnih odnosa koji kontinuirano dobijaju nove sadržaje i modalitete. Vjerujem da će naše dvije vlade u narednom periodu biti posebno posvećene realizaciji značajnih projekata usmjerenih na čvršće ekonomsko povezivanje naše dvije države", rekao je Đukanović.

On je dodao da region zapadnog Balkana, njegova stabilnost i napredak, kao i jačanje saradnje u tim okvirima ostaje jedan od prioriteta zajedničkog djelovanja i promišljanja. "Vrijeme pred nama obilježiće takođe i intenzivnija komunikacija, razmjena znanja i iskustva u procesu evropskih integracija, imajući u vidu usredsređenost obje države na zajedničku evropsku budućnost“, navodi se u čestitki.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović uputio je čestitku predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, povodom 15 februara - Dana državnosti Srbije.

On je kazao da Crna Gora i Srbija imaju tradicionalno bliske i prijateljske odnose sa sadržajnom i intenzivnom saradnjom.

"Uvjeren sam da će naše države ostati trajno posvećene očuvanju najsrdačnijeg partnerstva, u najboljem interesu njihovih građana i ukupnih odnosa u regionu", rekao je Vujanović.

Evropski integracioni procesi, kazao je on, otvaraju novi prostor saradnje i uzajamne podrške.

"Naši kontinuirani zajednički napori na tom planu, siguran sam, doprinijeće bržoj integraciji čitavog regiona u Evropsku uniju, otvarajući perspektive njegovog dinamičnog razvoja i stabilnosti, kaže se u čestitki Vujanovića.

Bonus video: