Đukanović: Istrage i priznanje krivice neće umanjiti rejting DPS

Đukanović je nakon tročasovnog razgovora sa opštinskim rukovodstvom poručio da su potrebni nužni zaokreti u prostornom planiranju Budve
75 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2016. 18:06h

Premijer Milo Đukanović uvjeren je da će DPS osvojiti vlast u Budvi na predstojećim loklanim izborima, te da tužilačke istrage i osuđivanje visokih funkcionera ove partije, neće umanjiti rejting partije na loklnom niovu.

"Optimista sam i vjerujem da je naša politika dovoljno vitalna da može da podnese i probleme koji su nam se dogodili, a da to ne znači istovremeno nepovratan pad rejtinga ili gubitak vlasti. Događa se u funkcionisanju jedne politike da se suoči sa problemima, i mi smo se suočili sa tim problemima. Imali smo snage i da ih pogledamo u oči, imali smo snage i da rješavamo te probleme kojis u nastali i na taj način pokažemo da nijesu u pravu oni koji likuju zbog tih problema, želeći da na taj način naude DPS. Dakle, nije DPS priznao bilo kakvu krivicu, jer je priznanje krivice individualni čin, i uopšte krivična odgovornost je individualna, i ne da se socijalizovati, ni kroz partiju, niti kroz druge oblike organizovanja. I to moraju imati na umu svi oni koji sada misle da je ovo odličan trenutak da namire svoje račune sa DPS. Sa DPS će morati da namire svoje račune na biralištima, a mi smo spremni da se odgovorno suočimo sa problemom koji se dogodio, da izađemo iz tog problema, nudeći jednu novu perspektivu ovom gradu. Apsoslutno sam siguran da imamo snage da ponudimo realnu projekciju daljeg razvoja ovoga grada i siguran sam da u svom sastavu imamo ljude koji će zavrijediti pažnju Budvana“, kazao je Đukanović.

Đukanović je nakon tročasovnog razgovora sa opštinskim rukovodstvom poručio da su potrebni nužni zaokreti u prostornom planiranju Budve.

"Potrebno je promijeniti filozofiju uopšte prostorno - urbanističkog planiranja, ukoliko želimo da se Budva vrati na stare staze. A to je da Budve, neko ko će biti zamajac razvoja Crne Gore , kao elitne turističke destinacije. Ta elitnost se ne postiže sa prekomjernim planiranjem, jer se na taj način ugrožava vrijednost prostora koji se izgradi po takvim planovima“, kazao je Đukanović nakon razgovora sa opštinskim rukovodstvom.

Đukanović je sa potpredsnicima i ministrima bio u radnoj posjeti Budvi, gdje je tokom tročasovnog sastanka, posebno razmatrano kako normalizovati tešku finanijsku situaciju u kojoj se našla opština.

"Vjerujemo da bez obzira na probleme sa kojima se Budva suočila u ovoj fazi razvoja, negdje nije izgubila svoju viziju, nije izgubila vezivnu nit, sa dobrom i optimističnom projekcijom razvoja grada. Vjerujemo da ćemo uz mjere koje smo dogovorili, a koje će biti mjere pojačane pažnje tokom naredne godine stvoriti uslove da iduće godine u ovo doba imamo mnogo bolje konsolidovane javne finansije ovoga grada, a to znači i mnogo bolji potencijal za realizaciju razvojnih projekcija“, kazao je Đukanović.

Gradonačelnik Budve Srđa Popović kazao je da je insistirao na sastanku sa premijerom i njegovim kabinetom, zbog situacije u kojoj se nalazi Budva.

"Premijer i potpredsjednici Vlade i ministra nose uvjeravanje iz Budve, da ovdje duvaju novi vjetrovi, da se kreće uzlaznom putanjom, da stabilnost Budva se očekuje. Budva duguje, ali se Budvi duguje još više. Uz razumjevanje i pomoć Vlade, kao i svih nas, koji moramo da zasučemo rukave, postizaće se bolji rezultati. Budvi treba domaćinski odnos, mi smo zavrnuli sve ventile da nigdje ne curi i nadam se da Budva 2017. može da stane na zdrave noge“, kazao je Popović nakon sastanka.

Galerija

Bonus video: