Đukanović: Lekić bi mogao da se kandiduje za predsjednika udruženja penzionera

"Dok je Filip Vujanović bio u Crnoj Gori i radio za njene interese, Lekić je igrao tenis u Rimu i Mozambiku"
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 21:46h

Premijer Milo Đukanović poručio je da bi opozicioni kandidat Miodrag Lekić mogao da se kandiduje za predsjednika teniskog saveza, udruženja penzionera ili prvog čovjeka Italije, ali ne i za funkciju predsjednika Crne Gore.

"Ima podršku u Italiji, ta zemlja je u krizi, a i njihovom predsjedniku je pri kraju mandat... Možda tamo da se okuša i da Crnoj Gori pomogne sa raznih pozicija", kazao je Đukanović na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Filipa Vujanović.

"Dok je Filip Vujanović bio u Crnoj Gori i radio za njene interese, Lekić je igrao tenis u Rimu i Mozambiku", rekao je šef DPS-a.

Praćen gromoglasnim aplauzima prisutnih, potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović kazao je da je Lekić "gori od svih gorih" i da umjesto mogućih birača broji avione prije 15 godinu koji navodno privatno lete na nepostojeće bahanalije.

"On poput jeftinog paparaca viri iza vrata u dvorištu, da što prije dojavi svojim šefovima tu žuti laž. Jedna najniža strast takvog čovjeka je što svoju prednost pokušava da traži u blaćenju drugih ljudi. To je daleko od morala kandidata države, a blisko doušniku neistine", kazao je Marović.

Zasmijavajući Vujanovićeve simpatizere, Marović je poručio i da je Lekić poslije 20 godina došao u Crnu Goru da politički umre. “Ja mu želim da stvarno to i bude. Za mene niko, za Crnu Goru ništa, za njegove gubitnik u ime svih”. Govoreći o Lekiću, gradonačelnik Miomir Mugoša je poručio da pravom predsjedniku ne priliči da se na skupovima "krivi, saginje i traži da sjedne".

"Sigurno ćemo pobijediti. Ovoga puta ćemo pobijediti ubjedljivije, jer nikada nijesmo imali jaču koaliciju i nikada nas nije podržavalo više građana. Sa nama su Bošnjaci, Albanci, Hrvati i Muslimani i zahvaljujem se svima. Uvijek smo bili zajedno sa manjinama i zauvijek će tako ostati", rekao je Vujanović na završnoj konvenciji u Podgorici.

On je podsjetio da je njegov protivkandidat Miodrag Lekić kazao da uvažava manjine ali da sa njima ne trguje, navodeći da DPS nikada nije sa trgovao sa manjinama, "već su one ponos Crne Gore".

Vujanović je kazao da su mu tokom kampanje mnogi Srbi rekli da nijesu glasali za DPS ali da će ga podržati 7. aprila.

"Pozivam Srbe da glasaju za ovu politiku koja gradi prijateljske i bratske odnose sa Srbijom, odnose nezavisnih država i bratskih naroda", naveo je on.

Na skupu su pored Vujanovića, govorili i funkcioner Bošnjačke stranke Suljo Mustafić, sportisti Radmila Miljanić i Danijel Furtula, a prisustvovali su i koalicioni partneri Marija Vučinović, Nazif Cungu, Mehmed Zenka, Fatmir Đeka, Andrija Popović.

Galerija

Bonus video: