Đukanović na platu čekao godinu dana

Premijer Milo Đukanović prijavio neznatne promjene u imovinskim kartonima, novina što sin Blažo više ne živi sa roditeljima
150 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2012. 12:34h

Porodični budžet premijera Mila Đukanovića je značajno manji u odnosu na 2010. godinu kada se povukao sa funkcije, jer se njegov sin Blažo, bar prema podacima o imovini i prihodima objavljenim na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, odselio iz porodičnog gnijezda.

Blažo Đukanović do sada je, sudeći po javno dostupnim podacima, najviše zarađivao u porodici i to od izdavanja poslovnog prostora u Podgorici površine 459 kvadrata, koji je izdavao 2.340 eura mjesečno, odnosno preko 27.000 eura na godišnjem nivou.

On je, kako je novi-stari premijer tvrdio u imovinskim kartonima godinama unazad, taj poslovni prostor dobio na poklon od strica Aca. U istim izvještajima još stoji i da najmlađi Đukanović posjeduje stan na Žabljaku površine 124 kvadrata.

Prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, funkcioneri su u obavezi da prijave imovinu i prihode djece ukoliko žive pod istim krovom.

Imao najveća primanja u porodici: Blažo Đukanović

Đukanović je u posljednjem izvještaju prijavio premijersku platu od 1.500 eura, što je za 250 više u odnosu na 2010, iako od povratka na premijersku funkciju, u cilju štednje, smanjuje plate ostalim zaposlenima u Crnoj Gori. On je sinoć, u emisiji TV Atlas, rekao da mu sadašnja plata premijera “nije satisfakcija” za ono što radi.

Đukanović je 12 mjeseci, nakon povlačenja u decembru 2010. godine, imao pravo da prima platu jednaku onoj iz posljednjeg mjeseca šestog premijerskog mandata. Nakon toga, kako je saopšteno iz DPS-a, on je funkciju predsjednika obavljao volonterski tako da je posljednjih 12 mjeseci bio bez zvaničnih primanja.

Đukanović je u posljednjem izvještaju prijavio premijersku platu od 1.500 eura

Vlasnik je firme „Kapital invest”, posjeduje 25 odsto preduzeća „Univerzitats” i polovinu firme „Global Montenegro”. Pravo upravljanja u „Kapital investu” prenio je na Radislava Jovovića, u „Univerzitatsu” na Jadranku Glomazić, a kako su „Vijesti“ ranije objavile, rukovođenje kompanijom „Global Montenegro“ povjerio je Anđeli Kolinović.

Đukanović je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih.

Njegova supruga Lidija zaposlena je u Prvoj banci Crne Gore, gdje je premijerov brat Aco Đukanović najveći akcionar, a plata joj je 776 eura.

Lukšić otpalćuje stan do 2031.

Bivši premijer, sada ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić prijavio je ministarsku platu od 1.030 eura, dok u Savjetu za regulatornu reformu mjesečno zarađuje 435 eura. Od nastave na Univerzitetu Donja Gorica, čiji je jedan od vlasnika njegov partijski i šef u Vladi Đukanović, Lukšić honorarno zarađuje 100 eura. Vlasnik je stana od 122 kvadrata, za koji tvrdi da je kupljen na kredit, koji će otplaćivati do 2031. Posjeduje i ušteđevinu od 16.000 eura.

Supruga šefa diplomatije Nataša Lukšić zaposlena je u budvanskoj firmi „Antena Bohor” i zarađuje 1.360 eura, a posjeduje stan od 46 metara kvadratnih u Podgorici.

Troje djece šefa diplomatije Sofi, Daria i Aleksej imaju ušteđevinu od po 11.000 eura.

U štampanom izdanju čitajte koliko zarađuju:

  • Miodrag Lekić, lider Demokratskog fronta (DF)
  • Srđan Milić, lider SNP-a
  • Jelisava Kalezić, poslanica DF-a
  • Branka Bošnjak, poslanica DF-a
  • Andrija Lompar, bivši ministar saobraćaja
  • Milutin Đukanović, poslanik DF-a

Galerija

Bonus video: