Đukanović: Preporuka EK najbolja satisfakcija za Crnu Goru

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović i Talić su razgovarali o bilateranim odnosima dvije zemlje, kao i o aktuelnim pitanjima u regionu
228 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2011. 15:45h

Preporuka Evropske komisije (EK) najbolja je satisfakcija za sve što je Crna Gora uradila na planu evropskih i evroatlantskih integracija, ocijenio je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u razgovoru sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH), Izmirom Talićem.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović i Talić su razgovarali o bilateranim odnosima dvije zemlje, kao i o aktuelnim pitanjima u regionu.

Ocijenjeno je da Crna Gora i BiH imaju veoma dobre odnose, koji mogu poslužiti kao primjer dobrosusjedstva i saradnje zemalja koje vezuje ne samo geografska i istorijska bliskost, već i zajednički evropski i evroatlantski ciljevi.

U razgovoru je posebno bilo riječi o evropskim perspektivama zemalja regiona, u kontekstu napretka Crne Gore na tom putu, kaže se u saopštenju.

Đukanović je, kako se navodi, naglasio da je preporuka EK za otvaranje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU), od velikog značaja i za Crnu Goru i za region.

"Preporuka EK najbolja je satisfakcija za sve što je Crna Gora uradila na planu evropskih i evroatlantskih integracija, i uvjeren sam da će to biti podsticajno ne samo za dalji napredak naše zemlje, već i za druge zemlje u regionu i njihove integracione procese", kazao je on.

Talić je kazao da je zadovoljan što se njegov početak rada na toj funkciji poklapa sa tako značajnim događajem u evropskoj agendi Crne Gore.

On je, kako se navodi, poželio puno uspjeha Crnoj Gori i svim njenim građanima u ostvarivanju vrlo zahtjevnih aktivnosti tokom predstojeće faze saradnje sa EU.

Bonus video: