Đukanović: Vila bila preskupa, razmisliću hoću li je kupiti

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević tvrdi da je Đukanović od njega tražio da bude upisan kao vlasnik vile na Gorici i da je ona Đukanovićeva
32439 pregleda 51 komentar(a)
Meta i Đukanović, Foto: Savo Prelević
Meta i Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2019. 13:47h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je kazao da kuća kod Vile Gorica nije njegova, iako mu je vlasnik nudio na prodaju.

On je rekao da nije tačno da je o kući razgovarao sa vlasnikom Atlčas grupe Duškom Kneževićem.

Đukanović je rekao i da je sve stekao regularno i legalno.

“Sve što je tačno oko kuće je da je vlasnik tog objekta razgovarao sa mnom da mi to ponudi.Tačno je da sam razgovarao sa njim jer smo prijatelji, ali sam ja rekao da me to ne zanima u tom trenutku, ali da ipak ne isključujem mogućnost da je nekad kupim. Gle čuda, i ja želim da ostatak života u Crnoj Gori provedem u kući, a ne u stanu", rekao je Đukanović, ocjenjujući kako smatra da zbog toga ne bi trebalo da bude diskriminisan.

“Da je to moje, već bi bilo na moje ime. Da li će biti - vidjećemo”.

On je rekao da Knežević iznosi neistine i umišlja da su njih dvojica prijatelji. Đukanović je upozorio i da je Knežević bjegunac od pravde koji pokušava da podižući galamu na političkom terenu zapravo zakamuflira svoju pravnu odgovornost.

"Imam strogu selekciju prijatelja. Da sam kojim slučajem želio da neku nekretninu koju imam utajim, imam svoju porodicu i imam svoje prijatelje. Nikad na tu temu nijesmo razgovarali. Ne bi bilo potrebe da to tajim, jer bi to značilo da sam nešto stekao nelegalno", poručio je Đukanović.

On je kazao i da ne pristaje na to da ga "ovaj ili onaj medij stavlja u kategoriju poželjnog ili nepoželjnog vlasnika nekretnine".

Đukanović je pozvao medije da koriste mogućnosti koje pruža istraživačko novinarstvo, odu u opštinu i provjere sve papire kao i ko je na objektu izvodio radove.

“Ne pada mi na pamet da slušam sugestije bilo koga. Ni prijatelja ni umišljenog prijatelja koji mi može reći šta bih ja mogao, a šta ne u Crnoj Gori. Znate, i ja sam se bavio nekim javnim i odgovornim poslom, a uz to sam se u nekoliko navrata bavio bznisom i u njima stekao određeni kapital”, rekao je on.

Bonus video: