Glavni odbor DPS-a jednoglasno: Đukanović predsjednik, Marković zamjenik

Jednoglasno je, kako je saopšteno iz DPS-a, utvrđen i predlog za članove Glavnog odbora te partije
19258 pregleda 36 komentar(a)
Sa sjednice Glavnog odbora DPS-a, Foto: Savo Prelević
Sa sjednice Glavnog odbora DPS-a, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2019. 20:12h

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) na večerašnjoj sjednici je utvrdio predlog kandidata za predsjednika i zamjenika predsjednika partije, kao i predlog liste članova Glavnog odbora DPS-a.

Kako je saopšteno iz te partije, jednoglasnom odlukom usvojen je predlog da kandidat za predsjednika DPS-a bude Milo Đukanović, a da njegov zamjenik bude Duško Marković.

Jednoglasno je, kako je saopšteno, utvrđen i predlog za članove Glavnog odbora DPS-a.

Glavni odbor DPS-a je, navode, razmatrao i donio odluke koje se tiču organizacije i daljih aktivnosti u susret predstojećem kongresu.

"U tom kontekstu, usvojen je predlog kongresnih dokumenata, odnosno Izvještaj o radu između dva kongresa, Statut i Politički program partije. Osim usvajanja predloga navedenih akata, Glavni odbor je usvojio i još jedan broj dokumenata koji se tiču tehničke organizacije rada na Kongresu", navodi se u saopštenju.

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio članovima Glavnog odbora na dosadašnjem doprinosu i podsjetio na "značajna dostignuća državne politike predvođene DPS-om u prethodne četiri godine".

"Konstatovano je da je Demokratska partija socijalista u periodu izuzetno izražene opstrukcije i pokušaja destabilazacije državne politike pokazala izuzetnu snagu i sposobnost da kao pobjednik izađe iz ovakvih dešavanja i time dodatno učvrsti stabilnost i osnovne vrijednosti države Crne Gore. Iskazano je zadovoljstvo predlogom Programa DPS i novim rješenjima Statuta i ostalim rješenjima u organizaciji partije, koji su u skladu sa najboljim praksama progresivnih evropskih i svjetskih partija. Ovakva rješenja i izuzetan rad naše partije na svim nivoima garantuju da će DPS i na narednim izborima ubjedljivo pobijeđivati i da će ostati centralna politička snaga državne politike", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: