Gvozdenović Konjeviću: Nije korektno što niste sačekali odgovor, već ste mejl proslijedili medijima

"Vaša politička odluka da se ne uključite u rad Odbora je Vaš politički stav"
8677 pregleda 7 komentar(a)
Gvozdenović, Foto: Filip Roganović
Gvozdenović, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimir Gvozdenović poručio je večeras poslaniku Socijaldemokratske partije (SDP) Rašku Konjeviću da nije korektno što nije sačekao njegov odgovor na mail u vezi sa zahtjevom da se sazove sjednica Odbora, već je mejl proslijedio medijima.

Konjević je tražio je zakazivanje sjednice Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva na kojoj bi se razmotrio dalji rad nakon afere “Koverta”.

"Vaša politička odluka da se ne uključite u rad Odbora je Vaš politički stav. Međutim, ono što me iznenadilo i što u najmanju ruku nije korektno, tiče se činjenice da ste ni dan nakon što ste poslali mejl u kojem tražite da sazovem sjednicu Odbora sa temom koju Vi kandidujete, ne sačekavši moj odgovor, isti proslijedili medijima", istakao je Gvozdenović u odgovoru Konjeviću.

Gvozdenović je poručio da radi kolega i javnosti, želi da pojasni par stvari, kako se, kako navodi "poluinformacije ili manipulacija istima ne bi dalje širile".

"Naime, Odluka o obrazovanju Odbora, kao što znate, donešena je u novembru prošle godine, i Odbor je formiran sa jasnim zadacima, u cilju dalje reforme izbornog i drugog zakonodavstva. Nedugo nakon toga, formiran je i Sekretarijat, sa ciljem da sa tehničkog, administrativnog i stručnog nivoa pomogne radu Odbora. Upravo iz ovih razloga, članovi Sekretarijata su u protekla dva mjeseca pripremili analizu izbornog zakonodavstva, analizu preporuka međunarodnih organizacija, domaćih institucija i pridruženih članova, ali i obavili neophodnu korespodenciju sa svim relevantnim faktorima, kako bi članovi Odbora profesionalno mogli da pristupe poslu koji je pred nama", istakao je Gvozdenović.

On je dodao je prije desetak dana, a u momentu kada je, kako tvrdi Gvozdenović, ogroman posao pripreme iznio Sekretarijat, i kada su se stekli uslovi da se započne sa ozbiljnim radom, iz Sekretarijata Odbora su kontaktirali Konjevića, Neđeljka Rudovića i Miodraga Lekića, da ih obavijeste o konsultativnim sastancima radnih grupa, s tim što se Lekić, kako tvrdi Gvozdenović, nije javljao na telefonski poziv.

"Vi ste, kao i poslanik Rudović, iznijeli stav da u ovom trenutku, imajući u vidu aktuelna dešavanja, ne postoji Vaša spremnost da nastavite rad u Odboru", poručio je Gvozdenović Konjeviću.

Gvozdenović je kazao Konjeviću da je imao priliku da u okviru radne grupe koja je zadužena za izmjene Zakona o finansiranju političkih partija govori i na temu koju predlaže.

"Međutim, samo zadaci koji su definisani Odlukom o obrazovanju Odbora mogu biti predmet rada na plenumu ovog tijela. Vjerujem da ćete pokazati spremnost da se uključite u rad Odbora, a kao što znate, trenutno nema uslova za rad ovog tijela u plenumu, s obzirom na nedostatak kvoruma, zbog neučešća opozicionih poslanika u radu", kazao je Gvozdenović Konjeviću.

Bonus video: