Hapšenja u Budvi, početak unutrašnjeg sloma DPS-a

"Nemoguće je bilo da se svih ovih godina ne prepozna nezakonito postupanje u Budvi, a da ostane bez reakcije i sa partijske i državne linije" rekao je Kaluđerović
59 pregleda 19 komentar(a)
Mladen Bojanić, Velizar Kaluđerović, Foto: Boris Pejović
Mladen Bojanić, Velizar Kaluđerović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.08.2015. 19:06h

Hapšenje lokalnih funkcionera u Budvi od kojih su većina i funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) može predstavljati početak pada aktuelnog režima, ocijenili su opozicioni poslanici Mladen Bojanić i Velizar Kaluđerović.

Bojanić je kazao da svaka autokratska vlast počinje svoj slom iznutra. "Pripadnici takve vlasti umisle da žive u drugom svijetu sve dok im niske strasti toliko narastu da im dođu glave. Za očekivati je da 'Budvanska afera' predstavlja prijeko potreban početak pada ovog režima" rekao je Bojanić za "Vijesti". On smatra da je došlo do urušavanja Socijaldemokratske partije i vladajuće koalicije, a da je sada došao na red DPS.

"To je neizbježan scenario, samo se postavlja pitanje dinamike realizacije tog procesa. Na opoziciji je da adekvatnom saradnjom i pravovremenim aktivnostima pokaže svoju ozbiljnost i ubrza tranziciju vlasti. Nije dovoljno čekati, treba biti aktivan u ovom procesu" rekao je Bojanić.

Velizar Kaluđerović je ocijenio da hapšenje budvanskih funkcionera može koštati DPS vlasti u Budvi, ali i na parlamentarnim izborima.

Imajući u vidu sve potencijale Budve i njenu zaduženost od 70 miliona eura, Kaluđerović procjenjuje da je sav posao rađen sinhronizovano između lokalnog i vrha DPS-a.

"Odgovornost nije samo na lokalnim funkcionerima, koji su u najvećem broju zvaničnici DPS-a, nego je nezamjenjiva i neodvojiva odgovornost rukovodstva partije na državnom nivou, koje uz to pokriva ključne pozicije u Vladi. Nemoguće je bilo da se svih ovih godina ne prepozna nezakonito postupanje u Budvi, a da ostane bez reakcije i sa partijske i državne linije" rekao je Kaluđerović.

Bonus video: