Ispituju jesu li za Đukanovića kupovani glasovi u Beranama

Tužilaštvo pokrenulo izviđaj zbog tvrdnji Demokrata da se u kancelariji DPS-a dijelio novac biračima
104 pregleda 9 komentar(a)
Predsjednički izbori, Foto: Boris Pejović
Predsjednički izbori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.04.2018. 06:02h

Osnovno tužilaštvo u Beranama ispitaće da li je bilo kupovine glasova u sjedištu beranskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) na dan predsjedničkih izbora a u korist predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama je formiran predmet, u kojem je u toku postupak izviđaja”, kazao je “Vijestima” portparol tužilaštva i državni tužilac Marko Bojović.

Demokratska Crna Gora proslijedila je medijima snimak na kojem se, kako se sumnja, na dan predsjedničkih izbora 15. aprila odvijala kupovina glasova. Iz stranke Alekse Bečića su u saopštenju naveli da se navodna kupovina glasova odvija u kancelariji DPS-a u Beranama, navodeći da se biračima novac navodno dijelio za putne troškove.

Na snimku se vidi bivši odbornik u Skupštini opštini Berane Radoš Raičević kako broji novac, dok se prije toga nepoznati muškarac potpisuje na dokumentu pored kojega stoji pasoš. Iz DPS-a su ranije negirali da je bilo kupovine glasova.

U Beranama su u februaru održani lokalni izbori, na kojima je opozicija tijesnom većinom zadržala vlast. Uoči lokalnih izbora izbila je afera zbog snimka na kojem se čuje kako funkcioner tamošnjih Socijaldemokrata (SD) Naser Gargović kandidatu za odbornika SDP-a nudi zaposlenje za suprugu tražeći pri tom da se on povuče sa izborne liste i pređe u partiju Ivana Brajovića.

Beransko tužilaštvo je nakon prikupljenih dokaza u postupku izviđaja ocijenilo da nema osnova za krivično gonjenje.

Bonus video: