Jokić i Perović: Neformalno kafansko druženje ne može proizvesti pravne posljedice

Čelnici Kotora zamjerili su kabinetu premijera Duška Markovića da nije reagovao na dva puta ponovljene zahtjeve Jokića da Vlada raspusti SO Kotor i formira Odbor povjerenika koji će mijenjati skupštinu do vanrednih izbora
8365 pregleda 20 komentar(a)
Perović i Jokić, Foto: Siniša Luković
Perović i Jokić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.06.2019. 22:42h

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić (Demokrate) i predsjednica Skupštine opštine (SO) Kotor Dragica Perović (DSS) ocijenili su danas stav Vlade Crne Gore da se ona danas upoznala sa održanom navodnom sjednicom lokalnog parlamenta i odlukom većine predvođene Demokratskom partijom socijalista (DPS) da smijeni Perovićevu, kao flagrantno kršenje Ustava, zakona i odluka same Vlade Crne Gore.

Njih dvoje su skup koji je danas održan u hotelu "Vardar" i koga Vlada smatra legitimnom sjednicom SO nazvali "neformalnim kafanskim druženjem grupe odbornika" koje ne može proizvesti nikakve pravne posljedice.

Čelnici Kotora zamjerili su kabinetu premijera Duška Markovića da nije reagovao na dva puta ponovljene zahtjeve Jokića da Vlada raspusti SO Kotor i formira Odbor povjerenika koji će mijenjati skupštinu do vanrednih izbora, kao i sopstvenu odluku donijetu 30. maja kada je Vlada upozorila Opštinu Kotor pod prijetnjom raspuštanja i dala joj rok od 20 dana da ova počne vršiti svoju funkciju.

Jokić i Perovićeva ističu da je taj rok koji je Vlada ostavila Opštini Kotor imajući u vidu vrijeme objavljivanja takve Vladine odluke u Službenom listu istekao 23. juna.

Stoge je po njima Vlada jedino mogla da tog dana donese odluku o raspuštanju kotorske skupštine i pokrene proceduru za vanredne lokalne izbore u tom gradu, ali se kako su rekli iz partijskuih potreba DPS-a, odlučila da stavom koi je danas usvojen na sjednici Vlade pod noge baci Ustav, zakone kao i sopstveni dignitet, jer Vlada nije ispoštovala svoju odluku od 30. maja.

Jokić i Perovićeva najavili su da će svim pravnim sredstvima pred crnogorskim sudovima nastaviti da se bore protiv kako kažu pravnog i političkog nasilja i namjere DPS-a da političkom korupcijom bez izbora promijeni lokalnu vlast u Kotoru.

Bonus video: