Knežević i Đukanović u šetnji sa navijačima Crvene zvezde u Beogradu

Navijači su sinoć ispaljivali vatromet rakete na zastavu Crne Gore
16995 pregleda 36 komentar(a)
Đukanović i Knežević sinoć u Beogradu, Foto: Facebook.com/DemokratskiFront/
Đukanović i Knežević sinoć u Beogradu, Foto: Facebook.com/DemokratskiFront/

Funkcioneri Demokratskog fronta Milan Knežević i Milutin Đukanović sinoć su prisustvovali protestnoj šetnji navijača Crvene Zvezde u Beogradu.

"Milan Knežević i Milutin Đukanović u protestnoj šetnji navijača Crvene Zvezde za podršku pravoslavnim vjernicima u odbrani svetinja SPC u Crnoj Gori", navodi se opisu fotografije, koju je Demokratski front okačio na Fejsbuku.

Nakon utakmice sa minhenskim Bajernom u Evroligi navijači Crvene zvezde su se zaputili ka Knez Mihailovoj ulici, gdje su protestovali zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Navijači su ispaljivali vatromet rakete na zastavu Crne Gore. Zastava nije izgorela, iako je pogođena više puta. Ambasada Crne Gore je objavila da je zamijenila zastavu čiji su djelovi izgoreli.

Povodom događaja u Beoradu reagovao je i premijer Crne Gore, Duško Marković. On je kazao da se u Beogradu desio još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu Crne Gore i crnogorsku zastavu.

"Zaprepašćujući je odnos vlasti Srbije. Crna Gora je još jednom pred izazovom odbrane nezavisnosti i slobode. Sačuvaćemo našu Crnu Goru uprkos mržnji kojom je zasuta od istih aktera unutar i van njenih granica", napisao je Marković na Tviteru.

Bonus video: