Koalicija "Albanci odlučno": Neprihvatljivo ponašanje za političko neslaganje

Iz koalicije, koju čine Forca, Albanska alternativa i Demokratska unija Albanaca, kazali su da paljenje zastave Crne Gore, nije odraz i odnos prema njoj, već pokazatelj nekulture i anti-civilizacijskog ponašanja
11483 pregleda 34 komentar(a)
Crnogorska zastava sa Ambasade u Beogradu, Foto: Twitter
Crnogorska zastava sa Ambasade u Beogradu, Foto: Twitter

Koalicija Albanci odlučno osudila je, kako su kazali, neprimjereni napad na crnogorsku Ambasadu u Beogradu, navodeći da je to neprihvatljivo ponašanje za nepolitičko neslaganje.

Iz koalicije, koju čine Forca, Albanska alternativa i Demokratska unija Albanaca, kazali su da paljenje zastave Crne Gore, nije odraz i odnos prema njoj, već pokazatelj nekulture i anti-civilizacijskog ponašanja.

"Tamo gdje se pale zastave nema napretka ni kulture ni dijaloga. Ljudi na vlasti u Srbiji moraju pokazati svojim primjerom i reagovanjem da Srbija nije takva država", kaže se u saopštenju.

Poručili su da zastavu Crne Gore mogu da pale figurativno ali da neće uspjeti da ugroze državnost, međunacionalni i međuvjerski sklad koji postoji.

"Građanska Crna Gora je odbranila sve vrijednosti koje simbolizuje, i zastavu koju su pokušali da pale. Sigurni smo da će se oduprijeti i njima i onima koji podržavaju ovakve radnje", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da nijednog vjernika ne interesuje ko je vlasnik bogomolje.

"Vjernika interesuje mir, ljubav, blagostanje a ove koji pokusavaju preko vjere da politički profitiraju, proći će kao što su prošli i njihovi prethodnici, kao veliki gubitnici", piše u saopšenju.

Oni su pozvali na uzdržanost.

"Da se slavi Božić u miru i ljubavi a mi kao i uvijek daćemo doprinos da Crna Gora, kao građanska država položi i ovaj ispit, ne ulazeći u detalje sporenja ali braneći zastavu Crne Gore kada bude potrebno", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: