Konatar: Brković svih ovih godina opstao samo zato što je istureni igrač drugih centara moći

"Ponavaljajući stalno istu matricu, kako žele sačuvati prozvodnju i radna mjesta najvećih „giganata“ na sjeveru države, firme koje Brković vodi konstatno unižavaju ekonomsku stabilnost i guraju Crnu Goru u sve veće poreske dubioze
1802 pregleda 2 komentar(a)
Konatar, Foto: URA
Konatar, Foto: URA
Ažurirano: 20.12.2018. 14:25h

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je da firme koje vodi Dragan Brković konstatno unižavaju ekonomsku stabilnost i guraju Crnu Goru u sve veće poreske dubioze

On je reagovao na informaciju da je Dragan Brković tražio sazivanje Odbora za poljoprivredu i ekonomiju u Skupštini Crne Gore kako bi prevazišao probleme koje njegove firme imaju sa Poreskom upravom.

„Ima li kraja poniženju državnih institucija Crne Gore. Nakon što skoro svaki dan saznamo za neku novu blamažu sudova, tužilaštva , ministarstva, skupštine... Naprosto se čovjek ponada da će proći makar nekoliko dana u kojima nećemo imati priliku da se crvenimo u tuđe ime. Ova posljednja je sa starim dobrim akterima, sa jedne strane „majka radnika“, a sa druge „otac perja“. Sada u sinhornizovanom djelovanju kako bi još jednom iskoritili mehanizme privatne države da spasu jednog od najvećih poreskih dužnika Crne Gore“, navodi Konatar.

Tvrdi da dok Poreska uprava pokušava uvesti disciplinu ugostiteljima i drugim privrednim subjektima, zatvara firme, izriče kazne i opomene zbog relativno skromnih dugovanja ili uočavanja manjih nepravilnosti, najveći poreski dužnici mirno ispijaju kafe u društvu predsjednika države i utvrđuju dnevni red odbora, najvišeg zakonodavnog organa u državi.

"Ponavaljajući stalno istu matricu, kako žele sačuvati prozvodnju i radna mjesta najvećih „giganata“ na sjeveru države, firme koje Brković vodi konstatno unižavaju ekonomsku stabilnost i guraju Crnu Goru u sve veće poreske dubioze. Nema dileme da je Brković svih ovih godina opstao samo zato što je istureni igrač drugih centara moći, a sve ukazuje da Ivanović ima važnu ulogu u cjeloj piramidi“, istuču u URA.

Potpredsjednik URA zaključuje da "ostaje da se vidi hoće li Poreska uprava smoći snage da se, kako su najavili, suprotstavi svima koji ne servisiraju svoje obaveze na vrijeme, kao i da li će taster poslanici koji su sada ponovo usamljeni u svojim klupama, odbiti da prave trule kompromise sa onima koji su Crnu Goru zavili u crno."

Bonus video: