Konzul Dojčinović: Srbija zainteresovano prati privatizaciju Instituta Igalo

“Interes obje države treba da bude najbolja moguća privatizacija, jer „kada Herceg Novi ima benefite, svi će ih imati“, kazao je konzul
518 pregleda 0 komentar(a)
srpski konzuli u Herceg Novi, Foto: PR Opština Herceg Novi
srpski konzuli u Herceg Novi, Foto: PR Opština Herceg Novi
Ažurirano: 29.06.2017. 18:04h

U prvoj zvaničnoj posjeti novom rukovodstvu Opštine Herceg Novi danas su boravili generalni konzul Republike Srbije u Crnoj Gori Slobodan Bajić i konzul Zoran Dojčinović. Ugostili su ih predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević, saopštavaju iz opštinske press službe, saopšteno je iz lokalne uprave.

Katić istakao je da je prioritet lokalne uprave rješavanje nagomilanih problema koji pogađaju građane.

“To se prioritetno odnosi na pitanje izgradnje kanalizacione mreže, kao i privatizacione ugovore u Herceg Novom, kazao je Katić.

Dojčinović je kazao da zainteresovano prate pitanje privatizacije Instituta „Dr Simo Milošević“ u Igalu, imajući u vidu da je Republika Srbija vlasnik oko 2 odsto kapitala tog preduzeća.

“Interes obje države treba da bude najbolja moguća privatizacija, jer „kada Herceg Novi ima benefite, svi će ih imati“, kazao je konzul.

Potpredsjednik Konjević poručio je da očekuje unapređenje saradnje u narednom periodu, posebno u oblasti turizma i privrede. Odličan temelj za to je i činjenica da je Herceg Novi pobratim sa pet gradova u Srbiji, a u toku je procedura bratimljenja i sa Bajinom Baštom.

Potpredsjednica Đurović istakla je da je raduje što Konzulat u Herceg Novom ima odličnu komunikaciju sa svim građanima koji mu se obrate. On na pravi način ispunjava svoju funkciju i doprinosi njegovanju veza kako među dvije države.

Bonus video: