Lahdevirt: Finska će nastojati da pokaže politiku proširenja kredibilnom

Kako je saopšteno iz parlamenta, Brajović je rekao da očekuje da će narednih šest mjeseci biti uspješne i za Finsku i za Crnu Goru, i da će evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana ostati visoko na agendi prioriteta
197 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka Lahdevirta i Brajovića, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka Lahdevirta i Brajovića, Foto: Skupština Crne Gore

Finska će tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije (EU) nastojati da pokaže politiku proširenja kredibilnom i vjerodostojnom, poručio je finski ambasador u Crnoj Gori Kim Lahdevirt.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović, primio je u nastupnu posjetu Lahdevirta, i čestitao na današnjem preuzimanju predsjedavanja Finske Savjetom EU.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Brajović je rekao da očekuje da će narednih šest mjeseci biti uspješne i za Finsku i za Crnu Goru, i da će evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana ostati visoko na agendi prioriteta.

Brajović je poželio ambasadoru uspješan mandat, uz uvjerenje da će saradnja dvije države biti dodatno osnažena.

Lahdevirt je istakao da će Finska tokom predsjedavanja Savjetom EU nastojati da pokaže politiku proširenja kredibilnom i vjerodostojnom.

On je naglasio da građani Finske na proširenje gledaju pozitivno, a da procesi unutrašnje konsolidacije Unije i integracije Zapadnog Balkana treba da se odvijaju paralelno.

„Imajući u vidu sve značajniju ulogu parlamenata u procesu proširenja, sagovornici su istakli značaj daljeg jačanja parlamentarne saradnje u cilju bolje informisanosti njihovih poslanika o reformama i rezultatima koje Crna Gora postiže u ključnim oblastima“, saopšteno je iz Skupštine.

Bonus video: