Lange: Podrška EU za Snimak i VDT

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” Lange je kazao da EU očekuje da se istraga afere “Snimak” dovede do kraja
18 komentar(a)
Dirk Lange, Foto: Luka Zeković
Dirk Lange, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.04.2013. 23:57h

Šef odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u direktoratu Evropske komisije za proširenje Dirk Lange poručio je predstavnicima opozicije da ne očekuju podršku Brisela bojkotu parlamenta, ali im nije direktno sugerisao da se vrate u poslaničke klupe.

On je na večeri sa predsjednicima DF, SNP-a i Pozitivne Miodragom Lekićem, Srđanom Milićem i Darkom Pajovićem kazao da Evropa nema razumijevanja za bojkot, navodeći da se problemi moraju riješavati kroz institucije.

“Lange je bio jasan i rekao da ne bi bila dobra poruka da se odluka o parlamentarnoj istrazi afere “Snimak” usvoji u skupštini bez onih koji su je i tražili, a imajući u vidu da je DPS iskazao spremnost da podrži istragu u Skupštini”, kazao je jedan od učesnika sastanka u restoranu “Stara kuća”.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” Lange je kazao da EU očekuje da se istraga afere “Snimak” dovede do kraja, navodeći da je to prekjuče šefu diplomatije Igoru Lukšiću kazao Evropski komesar za proširenje Štefan File. Lange je, kako je kazao izvor Vijesti”, kazao i da od opozicije očekuje da podrži ustavne promjene navodeći da mogu očekivati podršku zahtjevima za izbor Vrhovnog državnog tužioca dvotrećinskom većinom.

Opozicionari su Langeu ukazali na problem sa biračkim spiskovima, na šta im je on sugerisao da pokrenu inicijativu za sređivanje spiskova te da se obrate Briselu slučaju da na tom putu naiđu na prepreke.

Bonus video: