Mandić: Teroristi iz OVK odavno zacrtali da je njihov cilj brisanje srpskog naroda

"Popuštali smo decenijama i velikim silama, kao i onima iz regiona koji su, služeći velikima, pokušavali da sakriju svoje komplekse i koliko su mali i beznačajni, ali štetni za srpski narod", istakao je Mandić
1479 pregleda 2 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

U ovom teškom i složenom trenutku, najvažnije je da čitav srpski narod bude solidaran, jedinstven i odlučan u odbrani one vrijednosti koja nas čini narodom, saopštio je predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić povodom današnjih događaja na Kosovu.

"Nema tu mnogo filozofije, najveće i najteže bitke dobijali smo samo kad smo bili jedinstveni, a ta potreba za slogom je sad najpotrebnija, kad je još jednom ugrožen srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini. Teroristi iz OVK, koji danas izigravaju političare i "državnike", odavno su zacrtali da je njihov cilj brisanje srpskog naroda sa njegovih vjekovnih ognjišta, ali i nama treba da bude vrhovni cilj da po svaku cijenu sačuvamo naš narod i svetinje. Popuštali smo decenijama i velikim silama, kao i onima iz regiona koji su, služeći velikima, pokušavali da sakriju svoje komplekse i koliko su mali i beznačajni, ali štetni za srpski narod", istakao je Mandić.

On je dodao da "kao i generacije iza nas, i mi moramo biti spremni na mnoga iskušenja koja se javljaju kada treba stati u odbranu slobode, časti i naroda".

"Siguran sam da je i u Crnoj Gori, koja se suočava sa duhovnim i moralnim poniženjima od strane izdajničkog separatističkog režima koji je priznao lažnu državu Kosovo, većina onih kojima su obraz i čast iznad svega i koji su vaspitani na kosovskom mitu kao jednom od temelja našeg identiteta i borbe za slobodu", zaključio je Mandić.

Bonus video: