Ministarstvo odbrane: Galama DF-a dokaz da je donesena ispravna odluka

Iz resora kojim rukovodi Predrag Bošković tvrde da je opšte poznato da DF "ne priznaje ni VCG, ni državu Crnu Goru", što je, dodaju, njihov lider kazao i u Skupštini
1860 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada Ministarstva odbrane u Podgorici: Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Zgrada Ministarstva odbrane u Podgorici: Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.09.2019. 10:16h

Galama koju proizvodi Demokratski front samo je dokaz da je donesena ispravna odluka kada je u pitanju formiranje vježbovno - strelišnog poligona na Sinjajevini, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"Reagujemo na ovakve istupe, koji nemaju dodira sa realnošću, ali koji perfidno pokušavaju ugroziti najvitalnije nacionalne interese, kao što su bezbjednost zemlje i sklad i suživot različitih vjera i nacija", poručuju iz ministarstva.

>> DF: Vlada se ne obazire na Ustav i peticije

Iz resora kojim rukovodi Predrag Bošković tvrde da je opšte poznato da DF "ne priznaje ni VCG, ni državu Crnu Goru", što je, dodaju, njihov lider kazao i u Skupštini. "Sigurni smo da bi podržali ovaj pravac da je u pitanju vojska neke druge države, a njima milije od Crne Gore".

"Nastavljajući sa negativnom kampanjom protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, kao i države Crne Gore, jasna je namjera tog političkog saveza da ovakvim i sličnim aktivnostima nastavi sa političkom destrukcijom, pokušavajući da onemogući ostvarivanje najvitalnijih nacionalnih interesa koji se tiču bezbjednosti ove države i njenih građana", navodi se u reagovanju.

Iz ministarstva su ponovili da će prostor na Sinjajevini biti isključivo biti korišten kao vježbovno - strelišni poligon za potrebe vojske, "iste vojske kojoj gotovo svakog dana raste rejting, jer se sve više radi na njenoj izgradnji, opremljenosti i obučavanju, po mjeri države i građana".

Dodaju da vojska ne dolazi na Sinjajevinu već da je tamo i danas i "svih ovih mjeseci, radeći zajedno sa poljoprivrednicima i stočarima te planine na izgradnji infrastrukture i stvaranja boljih uslova za njeno korišćenje".

"Da nijesu u koliziji vojni poligoni i zaštita životne sredine, dokaz je postojanje mnogih integrisanih područja u razvijenim zemljama Evropske Unije.

Dakle, ostajemo dosljedni tradicionalnoj Crnoj Gori i njenim precima, ponosni što smo dio NATO porodice, gdje sa partnerima brinemo o bezbjednosti i sigurnosti svakog pojedinca", zaključuje se u reagovanju Ministarstva odbrane.

Bonus video: