Nikola Bukilica novi predsjednik Skupštine opštine Kotor - Vijesti.me
nova/stara vlast

Nikola Bukilica novi predsjednik Skupštine opštine Kotor

Nedović je obavljao dužnost predsjednika kotorskog parlamenta od 2004. do 2008. godine

Kotorska svakodnevnica, Kotor
Kotorska svakodnevnica, Kotor (Foto: Anto Baković)

Nikola Bukilica biće novi predsjednik Skupštine opštine Kotor, a Branko Nedović potpredsjednik kotorske opštine, potvrdio je "Vijestima" Nedović.

Bukilica koji je je proteklih godina bio savjetnik ministra unutrašnjih poslova, po struci ekonomista, radni vijek započeo je u splitskoj "Jugoplastici", a nakon zemljotresa 1979. godine vratio se u Crnu Goru i od tada je obavljao niz značajnih funkcija, predsjednik tadašnjeg Izvršnog odbora Skupštine opštine, potpresjednik Opštine, ambasador-savjetnik zajednice Srbija i Crna Gora u Zagrebu, načelnik policije Tivat.

Nedović je obavljao dužnost predsjednika kotorskog parlamenta od 2004. do 2008. godine.

SDP-u je, osim predsjednika parlamenta i potpresjednika Opštine, pripalo mjesto izvršnog direktora Luke Kotor i rukovodeća mjesta Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj i Informacionog centra

Nastavak konstitutivne sjednice na kojoj će biti izabran predsjednik lokalnog parlamenta zakazan je za četvrtak, a pola sata prije biće potpisan koalicioni sporazum o vršenju vlasti u Kotoru (DPS, SDP, LP i HGI).

Socijaldemokratama je, osim predsjednika parlamenta i potpresjednika Opštine, pripalo mjesto izvršnog direktora Luke Kotor i rukovodeća mjesta Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj i Informacionog centra.

Nedović je kazao da još nije odlučeno ko će iz redova te partije sjesti u fotelju izvršnog direktora Luke Kotor, te da će se o tome odlučivati narednih dana.