Nikolić: Analizirati dosadašnje učinke na putu ka NATO

„Tradicionalno dobri odnosi dvije države, koji se u kontinuitetu nadograđuju, dodatno su ojačani ratifikacijom Protokola o pristupanju NATO alijansi na samom početku procesa ratifikacije u zemljama članicama“, ocijenio je Nikolić
2 komentar(a)
Kristijan Poša, Andrija Nikolić, Foto: Skupstina.me
Kristijan Poša, Andrija Nikolić, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 07.02.2017. 14:45h

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrija Nikolić, inicirao je, u razgovoru sa mađarskim ambasadorom, Kristianom Pošom, održavanje radnog sastanka novoizabranih članova tog skupštisnkog tijela sa ambasadorima NATO država, koji bi trebao da se održi u februaru.

Kako je saopšteno iz Skupštine, na sastanku bi se analizirali dosadašnji učinci Crne Gore u procesu evroatlantskih integracija, a sve u susret održavanju sjednice na kojoj će Odbor razmatrati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO alijansi.

„Tradicionalno dobri odnosi dvije države, koji se u kontinuitetu nadograđuju, dodatno su ojačani ratifikacijom Protokola o pristupanju NATO alijansi na samom početku procesa ratifikacije u zemljama članicama“, ocijenio je Nikolić.

Nikolić je apostrofirao kontinuiranu podršku Mađarske u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, naročito kao kontakt ambasada za NATO, naglašavajući zadovoljstvo što će u tom statusu Ambasada Mađarske biti do kraja procesa pristupanja NATO alijansi.

Poša je, ocjenjujući da je saradnja dvije države odlična, kazao da očekuje da će proces ratifikacije Protokola o pristupanju NATO-u biti okončan do sredine ove godine.

On je istakao veoma dobro saradnju Odbora za međunarodne odnose dva parlamenta u prethodnim sazivima, uz nadu da će dobra saradnja biti nastavljena.

Nikolić je najavio da će uputiti poziv predsjedniku i članovima Odbora za spoljne poslove Parlamenta Mađarske da posjete Crnu Goru i razgovaraju o mogućnostima snaženja parlamentarne saradnje.

Najavljeno je imenovanje novog sastava međurparlamentarne grupe prijateljstva između Skupštine Crne Gore i Parlamenta Mađarske.

Bonus video: