Opozicija nudi Gazivodi da bude gradonačelnik Cetinja

Gazivoda je ranije kazao da je SD otvoren za pregovore o koaliciji sa svima, samo ne sa Demokratskim frontom, dok je lider SD Ivan Brajović rekao da će razgovarati sa svima, ali da će se dogovoriti sa onima koji žele dobro Cetinju
140 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Gazivoda, Foto: Socijaldemokrate
Ivan Gazivoda, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 28.11.2017. 13:20h

Cetinjska opozicija je spremna da ponudi mjesto gradonačelnika nosiocu liste Socijaldemokrata Ivanu Gazivodi, saznaju “Vijesti” iz Građanskog pokreta URA i Socijaldemokratske partije (SDP).

Funkcioneri ovih dviju partija juče su o tome razgovarali sa predstavnicima Demokrata. Demokrate, SDP, URA sa Starom gardom LSCG imaju 15 od 33 mandata u Skupštini prestonice, a za formiranje većine potrebna im je podrška dva odbornika Socijaldemokrata.

Iz SD-a je "Vijestima" nezvanično rečeno da juče nije bilo sastanaka sa predstavnicima opozicije i DPS-a.

Zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković rekao je da uskoro očekuje dogovor o formiranju vlasti na Cetinju. On je istakao da DPS ima koalicionog partera na nivou centralne vlasti, aludirajući na SD. Kazao je i da je DPS bio blizu osvajanju apsolutne vlasti na Cetinju.

"Vjerujem da je politička kampanja agresivnosti i politički primitivizam značajan dio glasača ostavila kući”, kazao je on.

Nosilac liste DPS-a Aleksandar Bogdanović kazao je da su počeli razgovori o formiranju gradske vlasti.

DPS je na Cetinju osvojio 16 mandata i za formiranje vlasti potreban im je još jedan odbornik.

"Razgovaraćemo sa svima koji dijele naše vrijednosti. Prirodno je da prvo razgovaramo sa koalicionim partnerima na državnom nivou. Razgovaraćemo sa svim progresivnim politikama, koje su procrnogorske i siguran sam da ćemo u najskorijem periodu formirati novu vlast”, kazao je Bogdanović.

Gazivoda je ranije kazao da je SD otvoren za pregovore o koaliciji sa svima, samo ne sa Demokratskim frontom, dok je lider SD Ivan Brajović rekao da će razgovarati sa svima, ali da će se dogovoriti sa onima koji žele dobro Cetinju.

Bonus video: