Pavlović: EU nam šteti zbog skrivenih interesa

EU institucije se trude da u priči o prelaznoj vladi sačuvaju poziciju premijera Mila Đukanovića, ocijenio je Pavlović
46 komentar(a)
Koča Pavlović, Mitja Drobnič, Foto: Savo Prelević
Koča Pavlović, Mitja Drobnič, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2016. 20:33h

Evropska unija ima neke skrivene političke interese za dvostruke aršine prema Crnoj Gori u odnosu na Makedoniju, i time nanosi štetu Crnoj Gori i njenim građanima, poručio je juče potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP) Koča Pavlović. Kao mogući razlog je naveo i korupciju.

Pavlović smatra da se evropske institucije trude da u priči o prelaznoj vladi sačuvaju poziciju premijera Mila Đukanovića.

Pavlović je naveo da se slaže da Makedonija i Crna Gora nijesu isto, da političke krize u ovim državama jesu gotovo identične, ali da su ambijenti bitno različiti.

„Makedonija je više puta na izborima mijenjala vlast, dok Crna Gora to nije nikada uspjela. I teško da će uspjeti, dok god izbore bude organizovao Milo Đukanović. Eto to je već ogromna razlika između Makedonije i Crne Gore,“ rekao je Pavlović.

Dodao je da je Đukanovićev režim mnogo iskusniji i brutalniji od onog koji je izgradio njegov makedonski kolega Nikola Gruevski.

Odgovarajući na optužbe Saveza evropskih konzervativaca i reformista (AECR) o dvostrukim standardima, Delegacija EU u Crnoj Gori je navela da je država pokazala kapacitet za politički dijalog, te da očekuju da se dijalog između Vlade i opozicije nastavi i da se pronađu neophodni kompromisi.

Pavlović navodi i da odgovor evropske diplomatije na kritiku o dvostrukim aršinima sadrži jednu jako bitnu konstataciju.

„Evropljani nam sada potvrđuju ono što je DF sve vrijeme govorio. Krivokapićeva predstava zvana 'radna grupa' dala je lažni alibi Zapadu da zaključi kako Crna Gora, za razliku od Makedonije, 'ima kapacitet za politički dijalog'. Danas, četiri mjeseca kasnije, svi vidimo da je Krivokapićev kabare bio najobičnije kupovanje vremena za Mila Đukanovića i za još jednu izbornu krađu,“ tvrdi on.

Bonus video: