Pavloviću će pokazati ko je sve letio Vladinim avionom

Poslaniku PzP-a Koči Pavloviću nakon 23. marta biće omogućeno da provjeri ko je letio vladinim avionom u posljednje dvije godine.
60 pregleda 0 komentar(a)
koca pavlovic, Foto: Boris Pejović
koca pavlovic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2011. 21:20h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao je da je Avio servisu još u februaru naloženo da Pavloviću omoguće uvid u ta dokumenta, ali da ne zna zbog čega to još nije učinjeno.

“Rukovodilac avio servisa u februaru dobio je nalog da vam omogući uvid u podatke i da u neposrednoj komunikaciji sa vama dogovori vrijeme ostvarivanja uvida. Nije mi jasno i nemam podatak zašto do toga nije došlo. Svejedno, taj uvid možete ostvariti nakon 23. marta, u vrijeme kad vama odgovara”, kazao je Marković.

Pavlović je podsjetio da na to čeka preko pet mjeseci i dodao da će se njegovim odlaskom tamo spriječile dalje špekulacije da taj avion koristi i za porodične šoping ture nekih političkih funkcionera: “Čak su se pojavljivale informacije, da je avion korišćen za prevoz bjegunaca sa Interpolovih potjernica”.

“Nadam se da ćete demantovati ove informacije, kad ostvarite uvid”, sugerisao mu je šef parlamenta Ranko Krivokapić.

Pavlovićev stranački kolega, Branko Radulović pitao je potpredsjednika Vlade Vujicu Lazovića da li će podnijeti ostavku i preispitati ulogu profesora Univerziteta, nakon što je svojim djelovanje i odlukama “trajno oštetio Crnu Goru”.

“Ne pada mi na pamet”, kazao je Lazović, objašnjavajući da je sve radio stručno, transparentno i u skladu sa zakonima.

On je ocijenio da poslanik PzP-a iznosi paušalne ocjene, motivisan ubiranjem političkih poena, što je iznerviralo Radulovića: “Dajete Crnu Goru smećarima italijanskim. Potapate Moraču, a meni ovdje prosipate moral”.

Marković je Andriji Mandiću (Nova) rekao da mu ne može pomoći da se zaustavi “antisrpska histerija” koju vodi RTCG, objasnivši da on stvari ne vidi na taj način.

Bonus video: