Perovićeva policiji prijavila Markovića

Predsjednica kotorskog parlamenta je navela da ona nije i ne može biti odgovorna za (ne)funkcionisanje opštinske Službe zaštite i spašavanja
6685 pregleda 4 komentar(a)
Perović, Foto: Privatna arhiva
Perović, Foto: Privatna arhiva

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović (DSS), podnijela je danas kotorskoj policiji prijavu protiv predsjednika Sindikalne organizacije Službe zaštite i spašavanja Kotora, Josipa Markovića, zbog prijetnji.

Perović je Markovićevo javno obraćanje njoj dan ranije i ultimativni zahtjev da ona zakaže sjednicu Skupštine opštine kako bi se počela riješavati kriza vlasti u Kotoru, a radnici opštine i lokalnih službi počeli primati plate koje ne dobijaju od kraja marta, doživjela kao prijetnju.

Šef sindikata kotorskih vatrogasaca Perovićevoj je u dopisu dao rok do ponedjeljka da zakaže sjednicu SO i poručio da, ukoliko to ne učini, “smatraćemo Vas odgovornom za sve posljedice koje eventualno mogu da uslijede” i naglasio da “političa prepucavanja preko naših leđa više nećemo da podnosimo.”

Perović ističe da je Marković optužio da ona politički manipuliše i da zbog toga radnici lokalne uprave ne dobijaju plate, te da je u svom dopisu naveo da Perovićeva ne razumije nezavidnu finansijsku situaciju radnika Službe zaštite „jer ja ne živim od plate, pa mogu da izvodim političke ekperimente nad zaposlenima, što implicira da se finansiram iz nekih nedozvoljenih izvora“.

U izjavi koju je dala kotorskoj policiji, a u koju su „Vijesti“ imale uvid, predsjednica kotorskog parlamenta je navela da ona nije i ne može biti odgovorna za (ne)funkcionisanje opštinske Službe zaštite i spašavanja.

„Navodi iz konkretnog dopisa su kod mene, kao jedinog funkcionera Opštine Kotor sa punim kapacitetom, a prije svega kao žene, izazvali određenu nelagodnost i osjećaj potencijalne ugroženosti", stoji u izjavi koju je predsjednica kotorskog parlamenta danas dala u policiji.

Ona je kazala i da je ultimativnom dopisu sindikalca vatrogasaca prethodio telefonski poziv sekretara OO DPS i odbornika u SO Kotor Željka Avramovića sa insistiranjem da mu saopšti kada će zakazati sjednicu SO, zbog čega ona zaključuje da je dopis Markovića koji je odmah potom uslijedio, „sinhronizovana djelatnost kako bi se izvršio dodatni politički pritisak na mene, a koji je višednevno medijski vođen od strane Avramovića i odbornika DPS u lokalnom parlamentu Željka Aprcovića i Jova Suđića“.

Perovićeva je inače, juče zakazala sjednicu SO Kotor za 14. jun, kada će se birati novi predsjednik te Opštine jer je nova skupštinska većina koju čine do sada opozicioni DPS, SD, HGI i LP podržana sa dva odbornika vladajuće SDP, 24. aprila smijenila dosadašnjeg gradonačelnika Vladimira Jokića (Demokrate).

DPS i njeni saveznici predlažu da novi gradonačelnik bude šef OO te partije u Kotoru Željko Aprcović što je i odbornica SDP Bruna Lončarević navela da će svojim, odlučujućim 17. glasom u 33-članom lokalnom parlamentu, podržati.

Perović Markoviću: U krizu su vas doveli ovi koji vas politički instruiraju

U zvaničnom odgovoru na dopis predsjednika Sindikata Službe zaštite i spašavanja, Perović je danas Josipu Markoviću saopštila da je njegovo obraćenje doživjela kao prijetnju sa kojom je upoznala policiju i zbog koje će ga vjerovatno i tužiti.

Istakla je da Markovićev dopis nije imao sindikalno-socijalnu, već političku prirodu i da sadrži netačne podatke jer vatrogascima i ostalim zaposlenima Opština ne duguje tri plate kako je naveo Marković, već samo jednu koja je dospjela do sada – aprilsku.

„Prava adresa za Vaše obraćanje nisam ja, već oni politički subjekti koji su Vas, indirektno ili direktno instruisali da mi se naredbodavno, sa velikom dozom prijetnji, obratite, a koji su igrajući se Skupštine, nezakonito razriješili predsjedsjednika Opštine sa svim negativnim posljedicama, i na taj način doveli Vas i Vaše kolege i sve nas, u nezavidnu situaciju", navela je predsjednica kotorskog parlamenta.

Bonus video: