Poslanički klub DPS: Lažne vijesti su novina u praksi SDP

"Razumijemo potrebu SDP da sakupe sitne političke poene, gdje god mogu, međutim zabrinjava što su prešli granicu elementarne korektnosti"
2555 pregleda 3 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Lažne vijesti u političkom saopštavanju su novina u praksi Socijaldemokratske partije (SDP), ali je to očigledno neophodan alat u pokušaju dalje manipulacije građana Crne Gore, saopšteno je danas iz Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore.

Oni su reagovali na današnje saopštenje SDP u kome se navodi da su poslanici vladajuće većine odbili saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

"Demagogija i politikanstvo SDP-a je, u pokušaju bijega sa političke margine postao sastavni dio njihovog javnog nastupa. Navodna zabrinutost za status penzionera, onda kad znaju da je Vlada dogovorila sa socijalnim partnerima kako da na najbolji način zaštiti prava najstarije kategorije crnogorskih građana, nastavak je takve prakse. Razumijemo potrebu SDP da sakupe sitne političke poene, gdje god mogu, međutim zabrinjava što su prešli granicu elementarne korektnosti. Nakon sjednice Odbora, na kojoj su se poslanici većine pozitivno izjasnili u odnosu na inicijativu da se sasluša ministar Purišić, SDP je izdao saopštenje da je vladajuća većina odbila inicijativu", navodi se u saopštenju Poslaničkog kluba DPS.

U saopštenju se dodaje da je SDP odbila da se objedine dvije inicijative na temu novog zakona o PIO (inicijativa vladajuće koalicije i inicijativa SDP-a), i time pokazala da je partija koja ne mari za položaj penzionera, već samo za sopstveni politički profit.

"U tom slučaju, većina u Odboru je odbila inicijativu SDP-a, a prihvatila inicijativu za saslušanje ministra, na temu novog zakona o PIO koju su uputili Odboru poslanici vladajuće koalicije. Naravno, svima je jasna iskrenost raznih inicijativa SDP-a. Osamnaest godina u koalicionoj vlasti nijesu se sjetili penzionera i njihovih penzija da bi se u opoziciji odjednom prosvijetlili i počeli svakodnevno da zapljuskuju javnost demagoškim floskulama i navodnom brigom za građane", kazali su iz Poslaničkog kluba DPS.

Bonus video: