Pozitivna: Neće nam Brisel određivati kada ćemo smijeniti vlast

Pajović je poručio da nakon smjene vlasti neće biti revanšizma i da će 15. oktobar biti dan kao i svaki drugi
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2012. 20:48h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao da je međunarodna zajednica ne može da se mieša u unutrašnje stvari Crne Gore, nazvajući poslanika Evropskog parlamenta Jelka Kacina prijateljem “crnogorskog režima”.

Kacin je za portal “Analitika” izjavio da Brisel ne traži smjenu vlasti već se trudi da ostvari što bolje rezultate sa onima koji imaju demokratski legitimitet.

“Jelko, ko te pita. U ovoj zemlji jedino mi imamo pravo da smijenimo vlast i to ćemo da uradimo. Hvala međunarodnoj zajednici ali neka se ne miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore. A ako se Đukanović toliko sviđa Jelku, neka ga vodi kući”, rekao je Pajović.

Neće biti revanšizma

On je na završnoj konvenciji Pozitivne rekao da njegova stranka jedina patriotska i građanska stranka u Crnoj Gori, optužujući ostale stranke da su vodile negativnu kampanju protiv Pozitivne.

Pajović je poručio da nakon smjene vlasti neće biti revanšizma i da će 15. oktobar biti dan kao i svaki drugi. Vlast će, kako je kazao, biti smijenjena demokratski i bez ikakve anarhije, a život će se nastaviti normalno.

On je optužio vlast da zloupotrebljava sve ideje građana i da nesposobnost krije iza priče o ekonomskoj krizi.

“Ne možete stalno pričati o krizi, kada ona pogađa većinu a mali dio građana ina sve. Ako je već kriza treba da je svi osjetimo, a ne da neki voze skupa kola i putuju u Maroko”, rekao je Pajović, pozivajući predsjednika DPS-a Mila Đukanovića da nakon dvije decenije napusti vlast. “Vrijeme je da ide kući, jer je za ove 23 godine zaboravio gdje mu je kuća”.

Abazović u stihovima

Prekidan povicima “E viva Montenegro” i skandiranjem “Ti si naša prva ljubav, Crna Goro volim te”, Pajović je pozivao pristalice da podignu crnogorske zastave i pokažu gdje je Pozitivna.

Aludirajući na predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića koji je Pozitivnu nazvao “iscjeđenom korom pomorandže”, Pajović je u jednom momentu podigao pomorandžu, i poručio čelnicima vlasti da je to voće zdravo te da će se od njega dobro osjećati.

Dok su neki od Pajovićevih stranačkih kolega lidera Pozitivne nazivali “budućim premijerom” i “našim Murinjom”, Dritan Abazović se pristalicama obratio u stihovima.

“Pred vašim licem kao pred bogom, došao je čas da im kažemo zbogom...Podgorice draga, iskoristi ovu mogućnost, ti si barem uvjek navijala za Budućnost”, bili su neki od Abazovićevih stihova.

Galerija

Bonus video: