PzP: RTCG da hitno emituje četiri epizode "Mehanizma" koje se nalaze u bunkeru

"Četiri epizode o kojima je riječ tretiraju spregu organizovanog kriminala i korupcije između bivših rukovodstava opština Bar, Budva i Podgorica i dovodi ih u direktnu vezu sa porodicom Đukanović, tačnije sa bratom bivšeg premijera", kazali su iz PzP-a
53 pregleda 4 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.02.2017. 12:11h

Pokret za promjene (PzP) poziva sadašnji menadžment, Savjet Javnog servisa da pod hitno pokrene pitanje emitovanja preostale četiri epizode serijala "Mehanizam" koje se nalaze u bunkeru, a koje su snimljene novcem koji je dala Evropska unija (EU) prije skoro pune tri godine, saopšteno je iz te partije.

"Čudi nas i ćutanje Delegacije Evropske Unije u Podgorici, koja se ne oglašava i koja mirno posmatra kako nešto što je plaćeno novcem poreskih obaveznika zemalja članica, a sve pod izgovorom demokratizacije društva čami u podrumu i arhivi i čeka vjerovatno neka bolja vremena. Četiri epizode o kojima je riječ tretiraju spregu organizovanog kriminala i korupcije između bivših rukovodstava opština Bar, Budva i Podgorica i dovodi ih u direktnu vezu sa porodicom Đukanović, tačnije sa bratom bivšeg premijera. Osim toga stavlja pod lupu i poslove Brana Gvozdenovića, Mićunovića, i javnost bi imala jedinstvenu priliku da se upozna sa kompletnim slučajem Mugoša i mahinacijama koje je pravio po Glavnom gradu stičući višemilionsku korist na štetu građana", navodi se u saopštenju PZP-a.

U ovoj partiji smatraju da je ovo prikrivanje teških krivičnih djela.

"Bilo bi zanimljivo vidjeti specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića kako se snalazi u ovakvim slučajevima u kojima postoje i konkretni materijalni dokazi, a ne samo kriptovane poruke od Boga lično. Osim ovoga, PzP poziva aktuelni menadžment da prije nego li se imenuje novi, pod hitno zatraži reviziju dosadašnjeg poslovanja RTVCG, posebno u dijelu koji se odnosi na prava emitovanja sportskih događaja. Nevjerovatno nam je da član Savjeta Goran Đurović do sada nije reagovao, iako je u svojim medijskim istupima bio veoma žestok kada je kritikovao uređivačku politiku Javnog servisa", rekli su iz PzP.

Iz PZP poručuju da pare koje se slivaju u RTVCG su pare poreskih obveznika Crne Gore i da građani imaju pravo da znaju ko je trošio taj novac, kome su isplaćivane nezakonito dnevnice, bonusi, ko je i za koliku platu radio u toj medijskoj kući, a nije imao pokrića za svoj radni angažman.

"Zahtijevamo da DRI pod hitno prekontroliše sve papire o poslovanju, i da finansije RTVCG učini javnim. Imamo pravo da izrazimo i posebnu zabrinutost zbog najava da je Duško Marković lično obećao Đorđiju Kustudiću mjesto generalnog direktora, jer smatramo da će ovo kadrovsko rješenje biti samo kontinuitet rada partijskog a ne javnog servisa2, zaključuje se u saopštenju PzP-a.

Bonus video: