Radović pozvao Carevića i odbornike na protest

On je Carevića pozvao da učestvuje na protestu kao izvršni organ koji je prema Statutu odgovoran za sprovođenje zakona, drugih propisa i opštih akata
3019 pregleda 5 komentar(a)
Odlaže sjednicu zbog protesta: Radović, Foto: Demokrate, Demokrate
Odlaže sjednicu zbog protesta: Radović, Foto: Demokrate, Demokrate

Predsjednik SO Budva Krsto Radović odložio je skupštinsko zasjedanje u petak za 12.30 časova i pozvao odbornike i gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića da prisustvuju protestu u Miločerskom parku. Radović je juče obavijestio Carevića da od njega i odbornika očekuje da jasno stave do znanja da ostaju pri deklaraciji o Miločerskom parku, koja je usvojena u oktobru 2017. a kojom je Opština Budva tražila da se zaštiti stoljetni park od izgradnje stanova.

“Imajući u vidu da je SO na sjednici održanoj 11. oktobra 2017. voljom većine donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa radi zaštite i očuvanja Miločerskog parka, čije se odredbe moraju poštovati, pozivam da svi prisustvujemo protestu koji će biti održan u 10 časova u petak“, stoji u Radovićevom dopisu.

On je Carevića pozvao da učestvuje na protestu kao izvršni organ koji je prema Statutu odgovoran za sprovođenje zakona, drugih propisa i opštih akata. Budvanski odbor URA organizovao je u nedjelju protest ispred gradilišta budućeg hotelsko-apartmanskog kompleksa “Kraljičina plaža“ jer je kompanija “Adritic properties“ posjekla stabla u parku. Oni su tada upozorili da se nelegalno gradi hotel sa pet zvjezdica i stanovima za prodaju, dok je iz kompanije kazali da imaju sva odobrenja.

Bonus video: