Rakčević: Nije dobro miješati sporazum i povjerenje Krivokapiću

Komentarušući optužbe da URA i Demos nemaju legitimitet da pregovaraju i sklapaju sporazume, Rakčević je rekao da su na početku parlamentarnog dijaloga na stolu bile postavljene pločice sa imenima svih političkih subjekata i da su svi bili pozvani na dijalog
35 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: URA
Žarko Rakčević, Foto: URA
Ažurirano: 31.03.2016. 19:54h

Ničija funkcija se ne smije postaviti kao barijera potpisivanju Sporazuma o uslovima za fer izbore, rekao je lider URA Žarko Rakčević.

Rakčević je, gosutujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, rekao da nije dobro miješati sporazum i povjerenje predjsedniku Skupštine Ranku Krivokapiću. Upitan da li Krivokapić treba da podnese ostavku na mjesto šefa Skupštine, Rakčević je rekao da je to odluka SDP-a i Krivokapića.

“Ne smije se ničija funkcija postaviti kao barijera demokratizaciji” rekao je Rakčević. Rakčević je rekao da ni funkcija direktorke TVCG ne smije biti prepreka, i da Javni servis već 26 godina funkcioniše po sistemu političkih komesara. On je kazao da ne očekuje da odlaganje izbora u TIvtu bude barijera potpisivanju sporazuma. Lider URA je kazao i da je usaglašeno da povrede izbornog prava budu u nadležnosti Specijalnog tužilaštva, i da opoziciji nije namjera da opstruira i zatrpa specijalnog tužioca Milivoja Katnića. “To je efekat odvraćanja od zloupotreba” rekao je Rakčević. On je kazao da opozicija nema pripremljena kadrovska rješenja za Vladu jer sporazum nije još potpisan.

Komentarušući optužbe da URA i Demos nemaju legitimitet da pregovaraju i sklapaju sporazume, Rakčević je rekao da su na početku parlamentarnog dijaloga na stolu bile postavljene pločice sa imenima svih političkih subjekata i da su svi bili pozvani na dijalog.

“To što se neko samoizolvao, napuustio pregovore, ne znači da nisu bili pozvani i mali pravo da pregovaraju” rekao je on. Upitan može li Pozitivna isplivati kao problem, Rakčević je kazao da je normalno da ta partija bude u dijalogu i potpiše sporazum, ali da nije realno očekivati da bude u timu opozicije nakon Nikšića, Budve, Podgorice i sada ulaska u vlast u Baru.

On je dodao da sa DPS-om o Pozitivnoj nisu ni razgovarali. Rakčević je kazao i da priželjkuje da i SNP bude dio sporazuma. Upitan da li je URA spremna za koalicije prije izbora, Rakčević je rekao da je njegova partija spremna da sarađuje sa svima koji poštuju Crnu Goru i žele da je vide u EU. “Vrlo dobre odnose sa Demosom, sa Demokratama, poštujemo što će oni samostalno, SDP pominje samostalan nastup” rekao je on.

Bonus video: