SDP Bar: Budućnost Bara je u ekoturizmu

Ukazujući da treba formiti “neki vid” fonda za podsticaj i razvoj poljoprivrede, on je dodao da bi idealan spoj poljoprivrede i turizma bio u izgradnji etno sela u podnožju Rumije, jer je sve veći priliv turista iz skandinavskih zemalja i centralne Evrope “koji su veliki pobornici konzumiranja organske hrane”
98 pregleda 3 komentar(a)
Perica Đokđurić, Foto: SDP
Perica Đokđurić, Foto: SDP
Ažurirano: 19.05.2018. 19:30h

Odbornički kandidat liste “SDP Bar za promjene-dr Draginja Vuksanović” Perica Đokđurić saopštio je danas da je budućnost Bara u razvoju ekoturizma i u razvoju proizvodnje organske hrane.

"Za naše uslove je značajno da se u ekološki nenarušenim sredinama razvija organska proizvodnja, jer barska sela nisu dovoljno valorizovana. Treba stvoriti uslove za povratak mladih na selo, a prije svega obezbijediti putnu infrastrukturu. Pored toga, budućim mladim proizvođačima treba omogućiti povoljne start-ap kredite i određene edukacione programe da bi dobili više informacija o značaju proizvodnje organske hrane", rekao je Đokđurić.

Ukazujući da treba formiti “neki vid” fonda za podsticaj i razvoj poljoprivrede, on je dodao da bi idealan spoj poljoprivrede i turizma bio u izgradnji etno sela u podnožju Rumije, jer je sve veći priliv turista iz skandinavskih zemalja i centralne Evrope “koji su veliki pobornici konzumiranja organske hrane”.

"Barska opština se proteže od Jadranskog mora do Skadarskog jezera i turistima se osim zdrave hrane može ponuditi da u samo sat-dva vremena vožnje budu na moru, planini i jezeru. Primjer cijele ove priče bila bi izgradnja etno sela u Šestanima, gdje bi se uz poboljšanje putne infrastrukture domicilno stanovništvo bavilo organskom proizvodnjom, a njihovi proizvodi bili bi brendirani, kao šestanski sir", zaključio je Đokđurić.

Bonus video: