SDP: Crnogorsko društvo ne smije biti imuno na napade na predstavnike javne riječi

"Takođe, ukoliko se potrvde informacije da je pripadnik obezbjeđenja koji je napao novinara "DAN-a" istovremeno i zaposlen u MUP-u odnosno Upravi policije, očekujemo hitnu reakciju nadležnih organa"
565 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Otašević, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Vladimir Otašević, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Socijaldemokratska partija (SDP) oštro osuđuje incident u kojem je juče napadnut novinar "DAN-a" Vladimir Otašević od strane obezbjeđenja biznismena Zorana Bećirovića, saopšteno je danas iz SDP.

Tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića napao je juče novinara "Dana” Vladimira Otaševića, udario ga, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića kako kupuju mobilni telefon, piše ovaj list.

"Takođe, ukoliko se potrvde informacije da je pripadnik obezbjeđenja koji je napao novinara "DAN-a" istovremeno i zaposlen u MUP-u odnosno Upravi policije, očekujemo hitnu reakciju nadležnih organa. Crnogorsko društvo ne smije biti imuno na napade na predstavnike javne riječi koji moraju biti slobodni da obavljaju svoj posao bez ikakvih ometanja i ograničenja, pogotovo što je pitanje slobode medija i rješavanja slučajeva napada na novinare visoko u agendi EU kad je u pitanju pristupanje Crne Gore", navodi se u saopštenju SDP.

Iz te partije su dodali da pozivaju sve nadležne državne organe na hitnu reakciju i rasvjetljavnje svih elemenata ovog slučaja.

"Takođe, osuđujemo svako javno vrijeđanje starješina državnih organa od strane pojedinaca koji su predmet njihove nadležnosti u dijelu ličnih i van sumnje neprimjerenih kvalifikacija. Takva vrsta javnog vrijeđanja i nedvosmislenog pritiska je nedozvoljena", kazali su iz SDP.

Bonus video: