SDP: Lokalna vlast nije u stanju da potroši sredstva koja Cetinju sleduju na osnovu Zakona o Prijestonici

"Što je sa Studentskim trgom? Vodosnabdijevanjem? Tretmanom otpadnih voda? "
604 pregleda 2 komentar(a)
Cetinje, Foto: Shutterstock
Cetinje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.10.2019. 17:35h

Cetinjski odbor SDP-a da vlast na Cetinju nije u stanju da potroši sredstva od oko 5,5 miliona koja Cetinju sleduju na osnovu Zakona o Prijestonici.

Oni su ragovali na izjavu iz kabineta gradnačelnika Prijestonice, Aleksandra Kašćelana u kojoj se navodi da su ocjene odbornika SDP u Skupštini Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića "paušalne i politikantske

"Bez želje da ulazimo u bilo kakva političko-partijska prepucavanja želimo predstavnike lokalne vlasti da pitamo prosta pitanja, na koja oni, očigledno, ne umiju dati odgovor. Da je stanje alarmantno pokazuje i podatak da nijesu u stanju da potroše sredstva, od oko 5.5 miliona eura godišnje, koja Cetinju sleduju na osnovu Zakona o Prijestonici", navodi se u saopštenju.

Iz cetinjskog SDP-a postavljaju niz pitanja.

"Što je sa Studentskim trgom? Vodosnabdijevanjem? Tretmanom otpadnih voda? Rekonstrukcijom parkova? Azilom za napuštene životinje? Uredjenjem biznis zona? Izložbenim prostorom za Filermosu? Atletskom stazom u Humcima? Sanacijom ponora? Uređenjem platoa oko podvožnjaka? Novim radnim mjestima? Žičara i MACCOC služe za šalu i po Cetinju i po Crnoj Gori, ali su ti "strateški" projekti koštali naše sugrađane preko 2 miliona eura. I tako i tako dalje. Za dvije godine ste mogli potrošiti 11 miliona eura, otvoriti radna mjesta, podržati naše škole i vrtiće i riješiti brojne probleme naših sugradjana. Vi to, nažalost, nijeste umjeli! Da li da vjerujemo vama i vašim saopštenjima ili svojim očima", zaključeno je.

Bonus video: