SDP: Perovićeva rekla ono što Demokrate misle, ali ne smiju reći

"Cijeloj javnosti je poznat nacionalistički i anticrnogorski politički rezon gđe Perović, pa je logično da ona i Milićevi portparoli imaju negativan stav o politici SDP-a", navodi se u saopštenju
3360 pregleda 18 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 26.05.2019. 14:21h

Dragica Perović, predsjednica Skupštine opštine Kotor i predsjednica Demokratske srpske stranke, na jučerašnjem kongresu Demokratske Crne Gore je imala ulogu da saopšti sve ono što u Demokrate misle, a ne smiju reći, skrivajući pravo lice i držeći građansku masku, ocijenili su u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Perovićeva je kazala da su Demokrate vodile opozicioni front u Kotoru, optužujući SDP za pokušaj smjene vlasti u tom gradu.

"Tako smo od ove političarke, “uzornog” političkog i demokratskog bekgraunda, imali priliku da čujemo kako Demokrate zamišljaju opozicionu politiku u Crnoj Gori i ko se ima smatrati izdajnikom, pomisli li skrenuti sa puta koji zacrtaju Demokratska srpska stranka i Demokrate. Cijeloj javnosti je poznat nacionalistički i anticrnogorski politički rezon gđe Perović, pa je logično da ona i Milićevi portparoli imaju negativan stav o politici SDP-a", saopštili su iz SDP-a.

Takva politika je, uvjereni su u SDP-u, upravo prepreka "mnogim ljudima koji trpe DPS-ove zloupotrebe strahujući od politike Demokratske srpske stranke i Demokrata koje ne te teme ćute, puštajući g. Perović da govori u njihovo ime."

"Suprotno od Demokratske srpske stranke i Demokrata mi vjerujemo da alternativa ovakvoj vlasti mora biti reformska, prozapadna, euroatlantska i iznad svega državotvorna. Drugačija ne samo da je loša, već nije ni moguća. Zato, poručujemo gđi Perović - naravno da ćemo mijenjati Crnu Goru, ali ne na vašoj politici i poimanju demokratije jer je ta politika istorijski poražena i sudi joj se u Hagu. SDP je tu politiku devedestih, rata i mržnje svakog ko se drugačije zove, kada ste bili udruženi sa sada omražemim vam DPS-om, porazio dok je bila neuporedivo jača nego danas. Zato nas jučerašnja guslarska naricanja Demokratske srpske stranke i Demokrata, ni najmanje ne dotiču. Naprotiv", ističu iz SDP-a.

Dodaju da Perovićeva zavrjeđuje poštovanje, makar zbog toga što "glasno i jasno govori ono što njeni jučerašnji domaćini misle, ali ne smiju javno reći."

"I mnogo je bolji portparol g. Bečiću nego što je on bio g. Miliću. To nije malo, niti lako i zaslužuje poštovanje", zaključuju iz SDP-a.

Bonus video: