SNP: Krgović iznosio laži

Pokušaj spina je došao bivšeg predsjednika savjeta CBCG, ne guvernera, Ljubiše Krgovića
173 pregleda 16 komentar(a)
Ljubiša Krgović, Foto: Arhiva Vijesti
Ljubiša Krgović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.12.2013. 20:52h

Socijalističkna narodna patrija (SNP) optužila je bivšeg predsjednika Senata Centralne banke (CBCG) Ljubišu Krgovića da je iznio laži na njihov račun govoreći o periodu kada je smijenjen sa pozicije prvog čovjeka vrhovne monetarne institicije.

Krgović je u emisiji “Načisto na televiziji Vijesti kazao da je SNP pomogao “lobiju Prve banke” u sprječavanju zaštite bankarskog sistema od ekonomske krize i donošenju zakona o CBCG, a u zamjenu su dobili po jedno mjesto u Državnoj revizorskoj insituciji (DRI)i Savjetu.

U Senatu DRI je bivši funkcioner SNP –a Dragiša Pešić, a u Senatu CBCG Srđa Božović.

“Poštujemo naknadnu pamet nekih koji se sjete da nešto kažu, iak iako je naknadna pamet najgora pamet. Ali, nemirimo se sa lažima koje se plasiraju u nekim medijima u pokušaju spinovanja javnosti imožda pripreme za neke političke pozicije u period koji je pred nama. Pokušaj spina je došao bivšeg predsjednika savjeta CBCG, ne guvernera, Ljubiše Krgovića . Zašto tada nije reagovao kada je trebao da reaguje i da ono što je tada znao procesuira, nego sada u naknadnoj pameti. Ali, imaće podršku SNP –a kada to procesuira “ rekao je poslanik SNP –a Aleksandar Damjanović na sjednici Skupštine koja je u toku, a gdje se razmatra predlog budžeta za narednu godinu.

Damjanović je rekao da će “tu naknadnu pamet demantovati papirima koji ne lažu”.

“Krgović je rekao da smo pokušali da trgujemo za mjesto u DRI za promjene u CBCG 2010. godine.Pešić je izabran u decembru 2007. godine ,znači tri godine ranije. U oktobru 2008. donešen je zakon o mjerama za zaštitu bankarskog sistema jednoglasno, a zapisnik sa odbora za ekonomiju govori da Krgović zdušno podržava taj zakon.” naveo je Damjanović.

Kako je dodao, u julu 2010 godine većina poslanika Skupštine glasa za zakon o bankama kojim je urušen bankarski sistem, a taj akt nije poštovalo ni rukovodstvo CBCG.

Krgović: KAP plaćamo jer se 2008. premijer predomislio nakon susreta sa Rusima >>>

“Krgović je optužio da smo trgovali za članstvo u Savjetu CBCG. U julu 2011. godine od sedma članova Savjeta koji su birani Božović je izabran jednoglasno. Tu je i listing glasanja da se vidi kako je glasao SNP za izbor novog guvernera” istakao je Damjanović.

On je optužio Krgovića da je “neke medije” u period smjena u CBCG pomagao kroz sponzorstva za kalendare na kojima nije bilo loga CBCG, te da je nezakonito iznosio depozite od nekoliko stotina hiljada eura iz “jedne banke” u vremenu krize kada građani nijesu mogli da podižu svoj novac

“Ko želi da polemiše umjesto laži neka priča istinu.”kazao je Damjanović.

Andirja Mandić(DF) rekao je da je zamjenik Vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković trebao danas da pozove Krgovića na saslušanje I da krene sa hapšenjima.

“Poštujemo to što je počeo da priča,kao i neki drugi koji su napustili DPS. Svi su oni prepoznali da je poltika peremijera Mila Đukanovića nije u skladu sa javnim nego privatnim interesima njegove porodice i manje grupe ljudi oko njega" istakao je Mandić.

Bonus video: